Marcel Boloș, precizări despre ajutorul pentru plata facturilor la energie: ”Vrem să-i sprijinim cu adevărat pe cei care au nevoie de el”

Luni, 19 Decembrie 2022, ora 23:19
3334 citiri
Marcel Boloș, precizări despre ajutorul pentru plata facturilor la energie: ”Vrem să-i sprijinim cu adevărat pe cei care au nevoie de el”
Milioane de români vor primi un ajutor de 700 de lei pentru plata facturilor la energie FOTO Hepta

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni, 19 decembrie, că ajutorul pentru plata facturilor la energie se va acorda ţinând cont de veniturile membrilor care sunt înregistraţi la locul de consum.

El a subliniat că acei membri ai familiei care înregistrează venituri ridicate ce ar putea duce la creşterea venitului mediu calculat pe locul de consum trebuie să opereze modificările cuvenite, pentru ca aceia care locuiesc efectiv la acel loc de consum să poată beneficia de sprijin.

Ministrul Proiectelor Europene a dat explicaţii cu privire la situaţia familiilor care vor beneficia de ajutorul pentru plata facturilor la energie, acordat familiilor cu venituri mici.

El a arătat că banii pentru plata facturilor nu se vor ridica numerar, ci vor fi distribuite carduri sau cupoane fără valoare nominală, care au un cod de bare prin intermediul căruia se va verifica dacă persoana care încearcă să facă plata se află pe lista beneficiarilor. Plata se va face cu trei documente: cuponul, actul de identitate al beneficiarului şi factura emisă de către furnizorul de servicii de energie.

În ceea ce priveşte acele familii care au membri care lucrează în străinătate, dar şi-au păstrat domiciliul în România, ministrul a explicat că veniturile realizate în altă ţară sunt raportate acolo, nu în România.

”Noi, în ţară, ne raportăm doar la acele venituri care sunt realizate pe teritoriul României”, a afirmat Marcel Boloş luni seară, la România Tv.

El a subliniat că acei membri ai familiei care au domiciliul la un anumit loc de consum şi ar putea duce la creşterea venitului mediu calculat, dar nu locuiesc efectiv acolo ”vor trebui să-şi facă formalităţile ca să beneficieze de acest ajutor”.

”Corect este ca fiecare să ne facem aceste operări. Până în 30 iunie va fi prima tranşă, cea din luna februarie. Se pot face aceste operări, încă mai există timpul necesar până când emitem lista de beneficiari, pentru că în baza acestei liste de beneficiari cardul se emite pe loc de consum. (...) Noi vrem să sprijinim cu adevărat pe cei care au nevoie de acest ajutor”, a adăugat Marcel Boloş.

Ministrul a explicat că banii vor fi alocaţi în două tranşe – în lunile februarie şi septembrie - iar sumele vor putea fi folosite nu toate odată, ci în mai multe luni, iar dacă rămâne rest, acesta poate fi utilizat până la epuizarea ajutorului.

Bugetul alocat acestui program este de un miliard de euro, ministrul spunând, în acest context, că banii trebui folosiţi ”cu chibzuință, şi mai ales pentru cei care au nevoie de sprijin”.

Motivul pentru care Daniel Băluţă s-a retras din fruntea filialei PSD Sector 4
Motivul pentru care Daniel Băluţă s-a retras din fruntea filialei PSD Sector 4
Șeful organizaţiei PSD Sector 4, Daniel Băluţă, a anunţat, joi, 25 iulie, că s-a retras din această funcție. Băluţă are planuri mari, el sperând să devină prim-vicepreşedinte sau...
PNL după afirmațiile Elenei Lasconi că e nevoie de ”curățenie” în partidul liberalilor: ”Stilul ăsta agresiv n-are ce căuta la un prezumtiv candidat la preşedinţie”
PNL după afirmațiile Elenei Lasconi că e nevoie de ”curățenie” în partidul liberalilor: ”Stilul ăsta agresiv n-are ce căuta la un prezumtiv candidat la preşedinţie”
Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat joi, 25 iulie, despre afirmaţiile Elenei Lasconi privind PNL şi intenţia unui dialog că ”doamna Lasconi nu a înţeles că nivelul de...
#facturi energie electrica, #ajutor stat, #Marcel Bolos ministru fonduri europene , #stiri Ioan Marcel Bolos
  1. Motivul pentru care Daniel Băluţă s-a retras din fruntea filialei PSD Sector 4
  2. PNL după afirmațiile Elenei Lasconi că e nevoie de ”curățenie” în partidul liberalilor: ”Stilul ăsta agresiv n-are ce căuta la un prezumtiv candidat la preşedinţie”
  3. Klaus Iohannis este o mare dezamăgire pentru români, atacă Elena Lasconi. "S-a îndepărtat foarte tare de oameni, zici că e în altă bulă"
  4. Amenințarea șefului AEP, înainte de alegerile parlamentare și prezidențiale: „Cine face asta, riscă sancțiuni!"
  5. Un liderul PNL a sesizat procurorul general, reclamând „escrocheria” organizată de AUR și George Simion
  6. Guvernul ia măsuri după haosul de la alegerile locale. Unde vor fi „staționați” membrii birourilor electorale după votare
  7. Un ministru liberal cere USR să îl susțină pe Ciucă la prezidențiale. ”Sunt surprinsă de pretențiile unui partid de nici 30 de primari”
  8. Hotărârea majoră în cazul alegerilor parlamentare și prezidențiale. Guvernul Ciolacu a luat decizia de ultimă oră
  9. Promisiunea făcută de Marcel Ciolacu după protestele la care a fost acuzat de "teroare fiscală"
  10. Primul discurs al Dianei Șoșoacă, după ce s-a făcut de râs în presa internațională. Reacție-surpriză după circul din Parlamentul European