Încă o bancă dă faliment. Este a treia în ultimele luni

Luni, 01 Mai 2023, ora 15:34
5809 citiri
Încă o bancă dă faliment. Este a treia în ultimele luni
Încă o bancă americană s-a prăbușit FOTO Pixabay

Încă o bancă americană s-a prăbușit. Autorităţile financiare din SUA au anunţat al treilea faliment al unei bănci în mai puţin de 3 luni. Banca din California First Republic a fost închisă.

Banca a fost preluată de autorităţile de reglementare, iar depozitele au fost achiziţionate de JPMorgan Chase & Co. după ce eforturile de salvare nu au reuşit să repare pagubele provocate de investiţiile greşite şi de retragerea deponenţilor, care au afectat creditorii regionali, scrie agenţia americană de ştiri Bloomberg.

Tranzacţia a venit după o licitaţie organizată de autoritatea de reglementare a activităţii financiare din SUA, anunță stiri.tvr.ro.

Tranzacţia face ca JPMorgan, cea mai mare bancă din ţară, să devină şi mai masivă - un rezultat pe care oficialii guvernamentali s-au străduit să-l evite în trecut. Din cauza restricţiilor de reglementare din SUA, dimensiunea JPMorgan şi cota sa actuală din baza de depozite din SUA ar împiedica, în condiţii normale, JPMorgan să îşi extindă şi mai mult baza de depozite. Iar legislatorii democraţi proeminenţi şi administraţia Biden s-au arătat deranjaţi de consolidarea în industria financiară şi în alte sectoare.

Problemele First Republic s-au agravat în luna martie după ce clienţii au retras din conturi peste 100 de miliarde de dolari. Atunci, un grup de 11 bănci au pompat 30 de miliarde de dolari pentru a salva First Republic, dar fără succes.

Săptămâna trecută preţul acţiunilor băncii au scăzut cu peste 75%.

Colapsul First Republic vine după ce acum două luni alte două bănci s-au închis ca urmare a retragerilor masive de depozite, forțând Rezerva Federală să intervină cu măsuri de urgență pentru a stabiliza piețele financiare.

Eveniment Quarterly Report

Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România cu 11,59% în septembrie faţă de aceeaşi perioadă din 2022, până la un volum de 10.545 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei...
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 59,238 miliarde de euro la 30 septembrie 2023, în creştere cu 9,9% faţă de 53,901 miliarde de euro la 31 august 2023,...
#faliment banca, #banca americana, #actiuni bancare, #California First Republic , #banci