Unde a decis Regele Charles să facă Crăciunul, la trei luni de la moartea Reginei

Duminica, 25 Decembrie 2022, ora 12:48
3989 citiri
Unde a decis Regele Charles să facă Crăciunul, la trei luni de la moartea Reginei
Regele Charles FOTO Facebook / The Royal Family

Regele britanic Charles al III-lea va sărbători Crăciunul alături de familia sa la Domeniul regal Sandringham, pentru prima dată după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, informează DPA.

Drapelul regal a fost arborat pe acoperişul acestei reşedinţe regale din comitatul Norfolk, unde regele Charles şi soţia lui, Camilla, se vor afla în ziua de Crăciun, marcând astfel o reluare a festivităţilor regale tradiţionale.

Membrii familiei regale vor asista împreună în această dimineaţă la slujba de Crăciun, ce va fi oficiată la biserica Sf. Maria Magdalena.

De Crăciun, membrii familiei regale îi salută pe vizitatorii sosiţi pe Domeniul Sandringham şi participă la un prânz festiv.

Va fi pentru prima dată când familia regală va petrece Crăciunul la Sandringham după anul 2019 şi, totodată, acesta va fi primul Crăciun fără regina Elisabeta a II-a.

Prinţul William şi Kate - care deţin acum titlurile de prinţ şi prinţesă de Wales - sunt aşteptaţi la Sandringham alături de prinţesa regală Ann şi familia ei, precum şi prinţul Edward şi soţia lui, care deţin titlurile de conte şi contesă de Wessex, alături de copiii lor.

Ducele de York şi fosta lui soţie, Sarah, se vor afla şi ei la Sandringham, însă nu se ştie deocamdată dacă prinţul Andrew - a cărui reputaţie a fost grav afectată de un proces în care a fost acuzat de agresiune sexuală - va avea o apariţie publică.

Regele Charles a înregistrat primul său mesaj de Crăciun în calitate de suveran al Regatului Unit, în care va vorbi, conform aşteptărilor, despre decesul mamei sale şi despre moştenirea reginei Elisabeta a II-a.

Mesajul festiv a fost înregistrat pe 13 decembrie în Capela St. George de la Castelul Windsor.

O imagine care îl arată pe regele Charles al III-lea în timpul înregistrării acestui mesaj către ţară a fost dată publicităţii în Ajunul Crăciunului.

În acea imagine poate fi văzut un brad de Crăciun decorat cu ornamente făcute din materiale sustenabile, inclusiv hârtie şi sticlă, precum şi produse naturale, precum conuri de brad.

În mod tradiţional, membrii familiei regale privesc împreună acest discurs televizat, care este difuzat după masa de prânz, de obicei la ora locală 15:00.

Domeniul Sandringham a fost reşedinţa privată a patru generaţii de monarhi britanici timp de peste 160 de ani şi aparţine în prezent actualului suveran al ţării, regele Charles al III-lea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#familia regala, #regele charles, #craciun, #Casa Regala , #Marea Britanie
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
plebeilor voi la ce castel va petreceti craciunul ?...
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5