Interlopul Fane Căpățână, arestat după ce a jefuit un cetățean străin spunând că este polițist de la Antidrog VIDEO UPDATE

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 12:25
5416 citiri
Interlopul Fane Căpățână, arestat după ce a jefuit un cetățean străin spunând că este polițist de la Antidrog VIDEO UPDATE
Fane Căpățână reținut de poliție FOTO. colaj capturi

Un cetățean din Sri Lanka a rămas fără portofel după ce un fals polițist i-a făcut un control corporal. Infractorul a mai fost condamnat pentru aceleași fapte.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre interlopul Fane Căpățână. Acesta, prin metoda ”Maradona”, s-a dat drept polițist antidrog și a abordat un srilankez, muncitor necalificat la o companie cunoscută care se ocupă cu producerea și vânzarea produselor din pește.

UPDATE. Miercuri, 14 decembrie, Fane Căpățână a fost arestat pentru 30 de zile.

Căpățână i-a prezentat o legitimație falsă și i-a spus că trebuie sa îi facă un control corporal și banii pe care i-a găsit i-a confiscat.

Fapta s-a produs pe 13 noiembrie. Tot atunci a fost prins și reținut.

”La data de 13 decembrie poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale Sector 4, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înselăciune.

În fapt, la data de 13 noiembrie a.c., Secția 26 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, cetățean străin, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în timp ce se afla în fața unui magazin, din Sectorul 4, o persoană necunoscută, sub pretextul că este polițist, i-ar fi efectuat un control corporal, moment în care i-ar fi sustras din portofel 2.500 de lei.

Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale –Sector 4, iar din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 54 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Dotat ca polițiștii reali

În urma percheziției, polițiștii au ridicat mai multe probe și mijloace de probă. De asemenea, a fost efectuată o percheziție a autovehiculului care ar fi fost utilizat la comiterea infracțiunii, fiind identificat și ridicat un dispozitiv tip girofar.

Bărbatul a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înșelăciune.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Fane Capatana retinut, #metoda maradona, #uzurpare calitati oficiale, #furt portofel, #politist fals , #clan interlopi