Interlopul Fane Căpățână, arestat după ce a jefuit un cetățean străin spunând că este polițist de la Antidrog VIDEO UPDATE

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 12:25
5681 citiri
Interlopul Fane Căpățână, arestat după ce a jefuit un cetățean străin spunând că este polițist de la Antidrog VIDEO UPDATE
Fane Căpățână reținut de poliție FOTO. colaj capturi

Un cetățean din Sri Lanka a rămas fără portofel după ce un fals polițist i-a făcut un control corporal. Infractorul a mai fost condamnat pentru aceleași fapte.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre interlopul Fane Căpățână. Acesta, prin metoda ”Maradona”, s-a dat drept polițist antidrog și a abordat un srilankez, muncitor necalificat la o companie cunoscută care se ocupă cu producerea și vânzarea produselor din pește.

UPDATE. Miercuri, 14 decembrie, Fane Căpățână a fost arestat pentru 30 de zile.

Căpățână i-a prezentat o legitimație falsă și i-a spus că trebuie sa îi facă un control corporal și banii pe care i-a găsit i-a confiscat.

Fapta s-a produs pe 13 noiembrie. Tot atunci a fost prins și reținut.

”La data de 13 decembrie poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale Sector 4, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înselăciune.

În fapt, la data de 13 noiembrie a.c., Secția 26 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, cetățean străin, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în timp ce se afla în fața unui magazin, din Sectorul 4, o persoană necunoscută, sub pretextul că este polițist, i-ar fi efectuat un control corporal, moment în care i-ar fi sustras din portofel 2.500 de lei.

Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale –Sector 4, iar din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 54 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Dotat ca polițiștii reali

În urma percheziției, polițiștii au ridicat mai multe probe și mijloace de probă. De asemenea, a fost efectuată o percheziție a autovehiculului care ar fi fost utilizat la comiterea infracțiunii, fiind identificat și ridicat un dispozitiv tip girofar.

Bărbatul a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înșelăciune.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Fane Capatana retinut, #metoda maradona, #uzurpare calitati oficiale, #furt portofel, #politist fals , #clan interlopi