Reacția companiei care produce Fanta după acuzațiile de dublu standard aduse de șeful ANPC

Vineri, 13 Ianuarie 2023, ora 17:58
14643 citiri
Reacția companiei care produce Fanta după acuzațiile de dublu standard aduse de șeful ANPC
Produse Fanta FOTO / unsplash

La o zi după ce șeful ANPC acuza compania deținătoare a brandului Fanta de dublu standard, Coca-Cola reacționează vineri, 13 ianuarie.

Compania Coca-Cola, deținătoarea brandului Fanta, susține, într-un comunicat dat publicității, că există o cooperare cu APNC încă de vara trecută menționând că unele ”rețete” pot fi ”adaptate” din pricina ”reglementărilor locale sau preferințelor consumatorilor”, arată profit.ro.

”Cooperăm cu ANPC în această chestiune încă din luna iunie 2022 și vom continua să oferim argumente și dovezi pentru a fundamenta poziția companiei noastre în raport cu acuzațiile aduse în cadrul acestei investigații.

Suntem dedicați angajamentului nostru ferm de a le oferi consumatorilor băuturi la cele mai înalte standarde de calitate, în fiecare țară în care activăm.

Totodată, unele rețete pot fi adaptate din motive legitime, cum ar fi reglementările locale sau preferințele consumatorilor, în conformitate cu legislația în vigoare. Asigurăm transparență totală în privința ingredientelor și a valorilor nutriționale din produsele noastre, oferindu-le consumatorilor informații clare, atât pe ambalaje, cât și online, aceștia având astfel posibilitatea de a alege informat”, se arată în comunicatul companiei.

Șeful Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor anunța joi seara, 12 ianuarie, că a descoperit diferenţe în compoziţia mai multor produse Fanta vândute în diverse state europene, menţionând că, dacă a fost încălcată legislaţia şi va fi dovedit dublul standard, atunci compania producătoare riscă o amendă de până la 4% din cifra de afaceri.

ANPC a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că, în urmă cu 5 luni, a transmis o alertă, în cadrul sistemul Internal Market Information al Comisiei Europene, solicitând verificarea, în statele membre ale Uniunii Europene, a etichetelor produselor Fanta Portocale, Fanta Portocale Zero Zahăr şi Fanta Lămâie.

“Drept urmare, pe 12 ianuarie 2023, ţara noastră a solicitat iniţierea unei acţiuni coordonate de către România, la nivelul UE, de verificare comună, împreună cu Autorităţile competente din alte state membre, care au atribuţii de identificare a presupusei încălcări, pe scară largă a prevederilor Directivei nr. 2161/2019. Acest iniţiativă reprezintă, practic, un pionierat în depistarea şi combaterea, ca practică comercială incorectă, a calităţii diferenţiate - aşa-numitul «dublu standard» pentru cele 3 produse consumate, în cantitate mare, de către cetăţenii europeni”, a transmis ANPC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia îl condamnă la 7 ani de închisoare pe un om de știință care a lucrat în domeniul tehnologiei hipersonice. Ce acuzații i se aduc FOTO
Rusia îl condamnă la 7 ani de închisoare pe un om de știință care a lucrat în domeniul tehnologiei hipersonice. Ce acuzații i se aduc FOTO
Un om de ştiinţă rus, Aleksandr Kuranov care a lucrat la tehnologii hipersonice a fost condamnat joi, 18 aprilie, la 7 ani de închisoare pentru trădare, după ce a fost acuzat că a transmis...
Acuzaţiile de foamete în Fâşia Gaza, dezmințite de Netanyahu. ”Israelul își rezervă dreptul de a se proteja"
Acuzaţiile de foamete în Fâşia Gaza, dezmințite de Netanyahu. ”Israelul își rezervă dreptul de a se proteja"
Benjamin Netanyahu a dezminţit miercuri, 17 aprilie, acuzațiile conform cărora în Fâşia Gaza ar fi foamete. În schimb, premierul israelian a reiterat, din nou, dreptul Israelului de a se...
#Fanta, #sucuri carbogazoase, #companie, #acuzatii, #anpc , #alimente
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Zucu rile pentru noi au tot atâtea-n comun cu originalele, pe cât
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5