Fanus Neagu a fost inmormantat

Joi, 26 Mai 2011, ora 21:05
2284 citiri

Scriitorul, dramaturgul, publicistul sportiv, scenaristul, academicianul Fanus Neagu a fost inmormantat joi pe Aleea Academicienilor la Cimitirul Bellu in prezenta a sute de prieteni si cunoscuti care au venit sa-l conduca pe ultimul drum.

Sicriul cu trupul lipsit de viata al marelui om de cultura a fost coborat in cripta, aproape de ora 16.00, in mormantul sapat pe Aleea Academicienilor. Cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Bellu in jurul orei 12,30 insotit de rude, apropiati si cunoscuti. Pana atunci, cei care au dorit sa-i aduca un ultim omagiu regretatului scriitor au putut sa o faca la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania, unde acesta a fost depus.

Slujba de inmormantare tinuta la Capela Mare a Cimitirului Bellu a fost oficiata de trei preoti in prezenta a cateva sute de romani veniti din Bucuresti si din tara.

Cuvantul de adio l-a rostit scriitorul Corneliu Vadim Tudor, presedintele Partidului Romania Mare, la catafalcul lui Fanus Neagu in fata Capelei Mari de la Bellu. "Il petrecem astazi pe ultimul drum pe un clasic in viata", a spus Vadim Tudor in cuvantul sau de adio.

"Prin forta lucrurilor noi nu am fost in 1944 la inmormantarea lui Liviu Rebreanu, am senzatia ca acum particip la inmormantarea unui alt Liviu Rebreanu, a unui monument al culturii nationale, un om care a intrat din timpul vietii in panteon. Este bine sa fixam pentru generatiile viitoare acest moment", a mai spus Vadim Tudor.

La ceremonialul de inmormantare a lui Fanus Neagu au participat scriitori, regizori, actori, oameni si alte figuri ale vietii publice, intre acestia numarandu-se Cristian Topescu, Paul Everac, Geo Saizescu, Sergiu Nicolaescu, Dumitru Radu Popescu, Dan Claudiu Tanasescu, generalul Nicolae Spiroiu, Gelu Voican Voiculescu, Neagu Udroiu, Lucian Chisu, Maia Morgenstern, Ion Coja, Bebe Ivanovici, Ioan Carmazan, Razvan Voncu.

A murit Fanus Neagu

La inmormantarea lui Fanus Neagu au fost prezenti si rude, prieteni din comuna sa natala Gradistea de Sus, precum si un grup de elevi si profesori de la Scoala nr.2 Fanus Neagu din Braila. Acestia au adus cu ei o carte cu ultime impresii adunate de la profesori, elevi, prieteni, oficialitati din Braila dar si de la scriitorii si personalitati prezente la inmormantarea lui Fanus Neagu.

"Toti plang, plang cei care l-au iubit, cei care ii sunt prieteni, cei care l-au cunoscut si s-au indragostit de personalitatea vibranta a scriitorului. Plang cei care se mandresc si se identifica cu spatiul Brailei, dar mai ales plang cei care au inteles cuvantul tainic, cutremurul metaforei izvorata din crapaturile pamantului, din amintirea mamei si a zapezilor albastre", este mesajul semnat de prof. Emilia Meirosu in numele Scolii Fanus Neagu din Braila.

Cartea care va fi depusa la Casa memoriala a scriitorului din Gradistea de Sus poarta ca motto un citat a lui Fanus Neagu "Un drum spre niciunde ma cheama mereu si este eternitatea mea".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Fanus Neagu inmormantat, #fanus neagu murit , #inmormantare