Cum explică VAR-ul golul anulat Farului în meciul cu FCSB: s-a reținut de la delegări omul care trage liniile

Marti, 06 Februarie 2024, ora 14:16
4191 citiri
Cum explică VAR-ul golul anulat Farului în meciul cu FCSB: s-a reținut de la delegări omul care trage liniile
Golul anulat Farului

În urma partidei FCSB – Farul Constanța din etapa 24 și a discuției cu arbitrul VAR, Comisia Centrală a Arbitrilor a solicitat furnizorului de tehnologie VAR explicații privind faza din minutul 58 în urma căreia echipei Farul Constanța i-a fost anulat un gol pe motiv de ofsaid.

Arbitrul VAR al partidei a transmis Comisiei Centrale a Arbitrilor că faza respectivă a fost analizată în meci de trei ori, de fiecare dată cu același rezultat prezentat și pe transmisiunea partidei. Motiv pentru care, în ciuda faptului că distanța între atacant și ultimul apărător părea prea mare, a fost validată decizia de ofsaid generată de sistemul VAR.

Ca urmare a distanțelor neveridice (valori reieșite din trasarea liniilor și pozițiile observate cu ochiul liber), CCA a solicitat un punct de vedere din partea operatorilor pentru lămurirea situației.

Reprezentanții furnizorului de tehnologie VAR au transmis o informare oficială pe adresa CCA:

„La meciul FCSB – Farul Constanța din etapa 24 a existat o situație de analiză a unei posibile poziții afară din joc, soluționată greșit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete.

Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariția unor denaturări ale distanțelor dintre jucătorii implicați în analiza fazei suspecte de ofsaid.

Operatorul de reluări a utilizat greșit procedura numită triangulație, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer și, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat. De menționat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obișnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, și pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu același rezultat eronat.

Pentru greșeala din meci operatorul de reluări a fost sancționat și reținut de la delegări pe o perioadă nedeterminată”.

Quarterly Report - Editia 4

Final de Superliga: cum s-a încheiat derby-ul dintre Rapid și FCSB
Final de Superliga: cum s-a încheiat derby-ul dintre Rapid și FCSB
Rapid și FCSB s-au întâlnit în meciul care a pus punct campionatului. Partida de pe Giulești a consemnat un nou succes al "feroviarilor". Rapid a obținut prima victorie din play-off în...
Antrenorul Rapidului: ”Cine joacă la FCSB e mai puțin important”
Antrenorul Rapidului: ”Cine joacă la FCSB e mai puțin important”
Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Bogdan Lobonţ, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi vor face totul pentru a câştiga derby-ul cu FCSB, indiferent...
#farul, #FCSB, #arbitri VAR , #FCSB