Cum îți "lustruieşti" singur farurile mătuite ale maşinii. Materialele necesare pentru a avea din nou vizibilitatea nocturnă excelentă

Duminica, 13 Noiembrie 2022, ora 23:31
9145 citiri
Cum îți "lustruieşti" singur farurile mătuite ale maşinii. Materialele necesare pentru a avea din nou vizibilitatea nocturnă excelentă
"Dacă farurile tale s-au încețoșat sau îngălbenit, atunci este clar că a început procesul de oxidare" FOTO Unsplash.com

Foarte mulţi şoferi se confruntă cu problema farurilor mătuite. Acestea sunt printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le păstrezi curate pe mașina ta.

Nu numai că aceste fascicule puternice îți permit să vezi drumul, dar îi ajută pe ceilalți șoferi să te vadă.

"Majoritatea lentilelor sunt fabricate din plastic policarbonat. Acest material este perfect pentru a rezista la condițiile dure de drum fără să se rupă – ceea ce îți dorești cu siguranță -, dar nu se comportă bine cu soarele.

Pentru a le proteja inițial, producătorii acoperă lentilele cu o peliculă de protecție UV. Dar, în timp, această peliculă este distrusă, permițând plasticului să se oxideze.

Dacă farurile tale s-au încețoșat sau îngălbenit, atunci este clar că a început procesul de oxidare, iar acest lucru poate fi important la următoarea inspecţie tehnica periodică", au explicat, într-o analiză, specialiştii de la autovit.ro

Aceştia au identificat pașii privind modul de restaurare a farurilor și, astfel, vei avea din nou vizibilitatea nocturnă optimă în cel mai scurt timp.

Care sunt materiale necesare pentru curăţare

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să cumperi un kit complet de restaurare a farurilor. Poți alege oricare dintre cele mai populare kituri de pe piață. Toate funcționează cam în același mod.

De asemenea, ai putea cumpăra individual produsele, ceea ce este indicat pentru persoanele care au deja o parte din piese. Practic, ai nevoie de:

  • câteva granulații diferite de șmirghel umed/uscat (1000, 2000 și 3000 ca nivel de granulație sunt de obicei alegeri sigure);
  • compus de lustruire;
  • ceară în pastă;
  • agent de etanșare UV;
  • o rolă de bandă de pictor albastră;
  • prosoape din microfibră
.

Potrivit analizei autovit.ro, prețul unei ședințe de polish faruri de acasă este unul destul de redus, însă este recomandat să folosești totuși materiale de calitate, pentru a nu deteriora sticla farurilor. Un lucru este sigur, operațiunea realizată în propriul garaj va fi mult mai ieftină decât la un salon de întreținere auto.

Metoda de curățare faruri mătuite

Pasul 1 – Spălare și șlefuire orizontală

Spală farul tulbure cu apă caldă și săpun. Clătește cu multă apă curată și lasă-l să se usuce. Apoi maschează zona din jurul lentilelor pentru a nu zgâria vopseaua (pas critic pentru succesul unui polish faruri acasă).

Înmoaie foile de șmirghel în apă, apoi începe cu granulația care se potrivește situației tale. Șlefuiește într-o singură direcție. La hârtia de șmirghel, cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai fină granulația.

Dacă farul este doar mat sau îngălbenit, începe cu granulația de 1.500 și ajungi până la cea de 2.500. Dacă există zgârieturi ușoare, începe cu hârtia de 1.000 de granulație.

Pasul 2 – Clătire și șlefuire pe verticală

Clătește și schimbă direcția cu următoarea granulație. Continuă să faci acest lucru până când termini cu hârtia cu granulația de 2.500.

Pasul 3 – Lustruirea obiectivului cu polish

Spală farul cu multă apă limpede și rece și usucă-l. Umezește un colț al cârpei de flanelă cu compus de lustruire. Folosind o presiune fermă, lustruiește farul într-un model circular până când acesta devine neted și clar.

Pasul 4 – Lustruirea obiectivului

Lasă polish-ul să se usuce, apoi folosește partea curată a cârpei pentru a îndepărta orice reziduu de polizator. Repetă procesul de lustruire.

"În funcție de deteriorarea farului, este posibil ca unele zone mici să mai apară în continuare aburite. Încearcă să retușezi doar acele puncte cu compus de lustruire. Lustruiește din nou zona și verific-o. Lentila ar trebui să arate perfect clară.

Pentru a păstra farurile cețoase clare, spală-le des cu un detergent ușor și o perie sau un burete cu peri moi, spală-le cu multă apă și usucă-le.

Nu curăța niciodată plasticul transparent cu ceară, polish sau orice produs chimic care nu este destinat pentru această sarcină. De asemenea, poți aplica și o folie de protecție, după această etapă.

Deși există mai multe metode de curățare a lentilelor din plastic sau de polish faruri acasă, inclusiv articole de uz casnic, o soluție specializată precum un kit de restaurare a lentilelor farurilor este cea mai bună modalitate de a restabili farurile îngălbenite și de a le proteja de îngălbenirea viitoare", conform analizei.

Experţii auto recomandă să adaptezi aplicarea și metoda în funcție de gravitatea oxidării pentru cele mai bune rezultate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#faruri, #masina, #kit, #lentila, #autovit ro, #apa, #soferi , #stiri auto