După un apel la 112, în care o voce feminină semnala că a fost luată cu forța într-un autovehicul de către persoane necunoscute, polițiștii au intervenit rapid în seara zilei de marți, 15 octombrie. Când au identificat sursa apelului, au descoperit însă că a fost vorba de o alarmă falsă.
La încheierea apelului 112, operatorul nu a mai reușit să o contacteze pe cea care a sunat, astfel că o operațiune amplă s-a pus în mișcare, pentru a salva viața femeii răpite, în Zărnești, județul Brașov.
Investigațiile și perchezițiile au inclus aproape 100 de forțe din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Criminalistic, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Poliția Municipiului Brașov, Poliția Stațiunii Râșnov, Poliția Orașului Zărnești, precum și alte structuri operative ale Poliției Române, care au depus eforturi semnificative pentru a lămuri situația semnalată, scrie brasov.net.
Sursa apelului a fost însă o fată de 13 ani, care a sunat la 112 după ce a primit o provocare pe rețelele sociale. Dându-și seama că riscă să fie descoperită, ea a închis telefonul și a aruncat cartela SIM utilizată.
Poliția a localizat telefonul și au găsit-o pe fata acasă, cu părinții ei. Ea a recunoscut imediat că răpirea a fost inventată și că a irosit timpul a zeci de ofițeri de poliție.
Inducerea în eroare a organelor judiciare printr-un apel fals la 112 poate fi însoțită de o pedeapsă de până la 3 ani de închisoare sau amendă. Având 13 ani, este puțin probabil ca fata să fie considerată responsabilă, dar IJP Brașov ia în considerare sancționarea părinții minorei, pentru lipsa supravegherii ei.