FBI, anunț alarmant: O putere mondială a furat informații confidențiale enorme din SUA

Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 00:15
9495 citiri
FBI, anunț alarmant: O putere mondială a furat informații confidențiale enorme din SUA
Hackerii din China au furat date enorme din SUA, a anunțat FBI FOTO: Anadolu

Biroul Federal de Investigații (FBI) a anunțat marți, prin vocea directorului său, Christopher Wray, în cadrul unei comisii a Camerei Reprezentanților din Statele Unite, o veste alarmantă: o mare putere mondială, China, a furat informații enorme din SUA. Cantitatea de date sustrasă de Beijing depășește cuantumul celorlalte țări la un loc.

China ar putea folosi platforme precum TikTok „pentru a controla colectarea de date a milioane de utilizatori”, spune directorul FBI, Christopher Wray, potrivit agenției de știri Anadolu.

„Programul vast de hacking al Chinei este cel mai mare din lume și el a furat mai multe date personale și de afaceri ale americanilor decât toate națiunile la un loc”, a spus directorul FBI, Christopher Wray.

Putin primește o puternică lovitură de la Xi Jingping, în privința SUA: Proiectul crucial al președintelui rus nu are acceptul Beijingului

Wray a luat parte la audierea anuală a Comitetului pentru Securitate Internațională a Camerei Reprezentanților și a indicat platforma chineză de socializare TikTok și compania-mamă ByteDance ca fiind o problemă majoră de hacking de date.

„Avem preocupări de securitate națională cel puțin din partea FBI cu privire la TikTok”, a continuat Wray. „Includ posibilitatea ca guvernul chinez să folosească TikTok pentru a controla colectarea de date de la milioane de utilizatori sau pentru a controla algoritmul de recomandare, care ar putea fi folosit pentru operațiuni de influență, dacă ar alege acest lucru sau pentru a controla software-ul de pe milioane de dispozitive, ceea ce oferă oportunitatea de a compromite tactic dispozitivele personale.”

FBI nu este singura entitate din SUA aflată în alertă maximă cu privire la operațiunile TikTok în SUA. Alți oficiali guvernamentali și membri ai Congresului și-au exprimat scepticismul profund cu privire la capacitatea platformei video deținute de China de a proteja informațiile utilizatorilor americani de către Beijing.

O putere mondială, schimbare neprevăzută de strategie față de Rusia: Dublează afacerile cu Moscova

TikTok a susținut că nu stochează datele utilizatorilor americani în China, unde legea permite guvernului să forțeze companiile să predea informații interne.

„După cum a precizat directorul Wray în observațiile sale, contribuția FBI este considerată ca parte a negocierilor noastre în curs cu guvernul SUA”, a spus TikTok într-un comunicat.

Există încă întrebări nerezolvate cu privire la partajarea datelor colectate în străinătate, între companiile chineze și guvernul de la Beijing.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Comisarul pentru Comerţ al UE a avertizat miercuri, 17 aprilie, în privinţa unei ”înarmări a comerţului”, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China care s-au amplificat în ultima...
#FBI, #FBI China America, #China, #furt date, #hackeri, #hackeri China, #China hackeri americani, #SUA China, #tiktok sua , #Statele Unite