Anunt exploziv in fotbalul romanesc: Un club de traditie va fi retrogradat? - Interviu

Joi, 10 Martie 2016, ora 15:00
12209 citiri
Anunt exploziv in fotbalul romanesc: Un club de traditie va fi retrogradat? - Interviu

Unul dintre cele mai incalcite cazuri din fotbalul romanesc a ajuns la final, dupa aproape un an de audieri atat la sediul FRF cat si la Directia Nationala Anticoruptie.

Federatia Romana de Fotbal a ramas in pronuntare si va anunta, in zilele urmatoare, verdictul in cazul primei pe care jucatorii echipei FC Brasov au primit-o la finalul meciului cu Gaz Metan Medias, din ultima etapa a sezonului 2014/2015, desi au retrogradat.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, directorul general al clubului din Medias, Ioan Horoba, a vorbit despre acest caz, sustinand ca brasovenii vor fi retrogradati in Liga 3, intrucat dovezile din acest caz sunt clare.

Potrivit spuselor lui Horoba, brasovenii au impartit in vestiar 200 de mii de lei, desi au retrogradat la finalul acelui meci. In presa s-a scris ca banii ar fi venit de la Concordia Chiajna, club care s-a salvat in urma acelui rezultat si care a doua zi l-a transferat de la FC Brasov pe Marian Constantinescu, jucatorul despre care Horoba spune ca ar fi impartit banii.

Iata interviul acordat Ziare.com de Ioan Horoba:

Care mai este situatia in acest caz al echipei FC Brasov?

Federatia Romana de Fotbal, prin Departamentul de Integritate, a demarat aceasta actiune, in urma informatiilor existente referitor la premierea jucatorilor de la FC Brasov, dupa meciul cu Gaz Metan Medias din 2015. Cazul a fost preluat si de DNA, am fost audiat si eu, dar si jucatorii nostri, iar acum comisia Federatiei este in pronuntare si asteptam verdictul.

Care poate fi acesta?

Este unul singur. Comisia nu are alta solutie, avand in vedere de unde au venit acei bani si de modul in care s-a facut premierea. Clubul FC Brasov este insolventa, iar banii puteau fi oferiti doar prin virament bancar, insa ei au fost platiti cash, in vestiar. S-a incalcat astfel articolul 60, iar consecinta va fi retrogradarea intr-un esalon inferior si o amenda de pana la 400 de mii de lei.

Au recunoscut jucatorii de la FC Brasov ca au primit acei bani?

Absolut toti jucatorii de la FC Brasov au recunoscut ca au primit banii. Impartirea s-a facut imediat dupa meci, de capitanul Marian Constantinescu, care a avut o punga cu 200 de mii de lei si a impartit banii. Avand in vedere ca echipa lor a retrogradat dupa acel meci, cum puteau fi premiati jucatorii?

Nu pare putin ciudat ca dureaza atat de mult sa aflam un verdict desi cazul a fost inceput tocmai de Federatie?

Mi se pare incredibil, da. Dupa zeci de sedinte si audieri, dosarul a fost preluat de cei de la DNA, apoi s-a continuat la Federatie, care trebuie sa ia o decizie pe linie sportiva. E cam trasa de par aceasta situatie cu amanarile.

Clubul Gaz Metan Medias cum va actiona? Veti solicita despagubiri daca FC Brasov va fi gasita vinovata?

Bineinteles ca vom solicita, dar acum trebuie sa asteptam verdictul. Oricum, parerea mea este ca doar DNA poate deslusi acest caz, pentru ca Federatia Romana de Fotbal n-are parghiile necesare ca sa vada de unde au venit acei bani sau daca au fost bani negri.

Citeste si:
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
Curtea Constituţională a admis miercuri, 20 octombrie, cu unanimitate de voturi, o sesizare formulată de 50 de parlamentari - deputaţi neafiliaţi şi membri AUR şi PSD, privind...
Rareș Bogdan, fotografiat alături de fugarul Cristian Rizea. Fostul deputat PSD și-a anunțat candidatura la primăria orașului Bălți VIDEO
Rareș Bogdan, fotografiat alături de fugarul Cristian Rizea. Fostul deputat PSD și-a anunțat candidatura la primăria orașului Bălți VIDEO
Fostul deputat PSD Cristian Rizea, fugit în Republica Moldova pentru a se sustrage unei pedepse primite în România de 4 ani și 8 luni de închisoare, a publicat miercuri, 20 octombrie, o...
Sursa: Ziare.com