Anuntul oficial al unei echipe de traditie: Asta inseamna falimentul!

Marti, 16 Februarie 2016, ora 22:45
3414 citiri
Anuntul oficial al unei echipe de traditie: Asta inseamna falimentul!

Presedintele de onoare al FC Brasov, Romica Pascu, a declarat, marti, ca Adunarea Generala a creditorilor a respins planul de reorganizare, iar in aceste conditii gruparea ardeleana, aflata in insolventa din luna martie a anului trecut, va intra in procedura falimentului.

"A cazut planul de reorganizare a clubului din cauza faptului ca FC Brasov nu a platit catre ANAF, din 2008, sume importante de bani. Adunarea generala a creditorilor nu a considerat planul viabil. Asta inseamna falimentul clubului. De ce nu a trecut planul de reorganizare nu vreau sa spun. Nu s-a vrut acest lucru din pacate. Acum mai exista o singura varianta, ca judecatorul sindic sa amane pronuntarea hotararii si sa avem timp sa o atacam", a spus Pascu.

El a mentionat ca datoriile clubului sunt catre ANAF, patronul Ioan Neculaie, firmele acestuia si fosti jucatori.

"Datoriile pe care le are in acest moment FC Brasov se ridica la 22.900.000 de lei catre ANAF, din care avem pe rol un proces la Inalta Curte, si eu am convingerea ca am fi castigat, asa cum am castigat si la celelalte instante, prin care contestam suma de 16 milioane de lei. Deci am fi ramas cu aproximativ 7 milioane de lei la finante. Alte datorii mai sunt catre Niculaie si firmele sale si terti, de 2,2 milioane de euro si 800.000 de euro catre fosti jucatori. Deci datoriile nu ar fi fost chiar atat de mari, ca la alte cluburi. In plus, daca am fi promovat, am fi primit 1,6 milioane de euro si mai avem de recuperat 1,5 milioane de euro din vanzarea unor jucatori", a explicat presedintele onorific.

Daca se aproba planul de reorganizare, clubul FC Brasov putea sa fie achizitionat de o firma din strainatate, a afirmat Pascu.

Un club istoric din fotbalul romanesc, la un pas de faliment

"Doctorul echipei a avut discutii cu o firma din strainatate pentru vanzarea clubului si avem promisiunea ca 75 la suta dintre actiunile clubului ar fi fost cedate gratuit de catre domnul Niculaie. Firma din strainatate se obliga sa plateasca in 3 ani toate datoriile pe care le are in momentul de fata FC Brasov", a precizat Romica Pascu.

Echipa FC Brasov a retrogradat sezonul trecut din Liga I, iar in prezent ocupa pozitia a cincea in clasamentul Seriei a II-a a Ligii a II-a.

Clubul brasovean este unul dintre cele mai vechi grupari de fotbal din tara, fiind infiintat in 1936. De-a lungul timpului a purtat mai multe denumiri precum Uzinele Astra Brasov (U.A.B.), Steagul Rosu Brasov, Metalul Brasov, Energia Brasov si Fotbal Club Muncitoresc Brasov.

Gruparea brasoveana nu a cucerit niciun trofeu national, dar are in palmares unul international, Cupa Balcanica in anul 1960.

Citeste si:
Cum s-a înecat ADN-ul german în oceanul proastelor obiceiuri autohtone
Cum s-a înecat ADN-ul german în oceanul proastelor obiceiuri autohtone
Mă simt înșelat. N-ar fi prima oară când mi se întâmplă, doar că de astă dată cel care mi-a facut-o are funcția supremă în stat. L-am votat de două ori. Prima dată am zis că nu...
Diana Șoșoacă a făcut din nou circ în Parlament: "Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară si la lucrurile normale"
Diana Șoșoacă a făcut din nou circ în Parlament: "Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară si la lucrurile normale"
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut din nou scandal în Parlament miercuri, 27 octombrie, după ce Simona Spătaru (USR) le-a cerut colegilor să voteze pentru obligativitatea certificatului...
Sursa: AGERPRES