Un mare golgeter al Europei se destainuie: de la vedeta lui FC Porto, la calvarul din Rusia

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 20:49
2929 citiri
Un mare golgeter al Europei se destainuie: de la vedeta lui FC Porto, la calvarul din Rusia
sportal

In ultimele zile ale perioadei de transferuri din vara trecuta, clubul din prima liga rusa, Zenit Sankt Petersburg, a luat prin surprindere pe toata lumea, platind 100 milioane euro pentru transferurile brazilianului Hulk de la FC Poto si mijlocasului de la Benfica Lisabona, Axel Witsel.

Odata cu aducerea celor doua vedete, ceilalti jucatori ai clubului au sarit in sus de furie, aratand cu degetul catre salariile uriase platite celor doi, comparativ cu remuneratia celorlati jucatori ai clubului. Drept consecinta a atmosferei tensionate din sanul echipei, Zenit a avut o evolutie slaba in Champions League, nereusind sa se califice in optimi. In campionat, de asemenea, a cam pierdut lupta cu rivalii de la TSKA Moscova.

Intr-un interviu acordat Euronews Rusia, citat de Sportal, Hulk dezvaluie de ce a acceptat oferta rusilor de la Zenit si in ce relatii se afla cu colegii sai de echipa.

"Am decis sa parasesc Porto, deoarce castigasem cam tot ceea ce se putea castiga cu aceasta echipa. Voiam sa merg in alt campionat puternic al Europei, am avut oferte de la mari cluburi din Italia, Spania si Anglia, dar niciuna nu s-a concretizat. Zenit a fost singura echipa cu care m-am inteles atat eu, cat si FC Porto", a spus Hulk.

"In mare masura si banii au avut un cuvant de spus, dar nu decisiv. Zenit este un club care se dezvolta rapid, un club in care se investete mult. Cred ca, in doi trei ani, va ajunge un club mare. Schimbarea de campionat nu avea cum sa nu ma influenteze. Noii mei coechipieri m-au primit cu neincredere, credeau ca voi dori sa fiu vedeta clubului. N-am avut niciodata astfel de dorinte, ci voiam doar sa ajut clubul sa castige titluri si, impreuna cu jucatorii, sa formam un grup unit", a continuat Hulk.

"Cativa coechipieri au vorbit urat de mine in diverse interviuri. Eu, insa, nu le-am raspuns, niciodata nu as vorbi pe cineva de rau. Cand, sub impulsul emotiilor, am declarat ca vreau sa plec de la Zenit, am gresit. Acum ma simt mai bine la club. Imi pierdusem motivatia, deoarece nu am simtit ca sunt sprijinit de ceilalti fotbalisti. Cred ca lucrurile s-ar putea indrepta, dupa ce am stabilit cu antrenorul si cu coechiperii ca trebuie sa avem incredere unul in altul", a incheiat Hulk.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Hulk transfer Zenit, #interviu Hulk plecare Zenit, #Hulk evolturii Zenit Sankt Petersburg , #transferuri