Fotbalul spaniol, puternic afectat de numarul mare de cazuri pozitive cu noul coronavirus

Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 19:43
2143 citiri
Fotbalul spaniol, puternic afectat de numarul mare de cazuri pozitive cu noul coronavirus
FOTO: Pixabay.com

Cluburile spaniole Real Madrid, FC Sevilla, Almeria, Zaragoza, dar si FC Nantes din Franta au anuntat in ultimele ore cazuri pozitive cu noul coronavirus.

FC Sevilla a raportat un caz pozitiv fara a mentiona daca este vorba de un jucator sau de un membru al staff-ului.

"Persoana infectata este asimptomatica, in stare buna de sanatate si izolata acasa. FC Sevilla a comunicat imediat aceste informatii tuturor autoritatilor competente de sport si sanatate, a izolat persoana infectata, a suspendat temporar antrenamentele echipei ca masura preventiva si a efectuat actiuni de dezinfectare, respectand cu strictete protocoalele stabilite pentru aceste situatii. FC Sevilla intentioneaza sa reia antrenamentele, individual si cu toate masurile aplicabile, joi dupa-amiaza, cu conditia ca rezultatele celui de-al doilea test efectuat sa fie negative", a precizat FC Sevilla.

Gruparea andaluza ar trebui sa joace cu AS Roma, joia viitoare, in Germania, in optimile de finala ale Ligii Europa.

Un membru al primei echipe a clubului Almeria a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Marca precizeaza ca se asteapta si confirmarea unui al doilea caz. Almeria a incheiat sezonul pe locul 4 in liga a doua spaniola si este calificata pentru a juca play-off-ul de promovare.

"In conformitate cu protocolul stabilit de La Liga si CSD (n.r. - echivalentul spaniol al Ministerului Sporturilor), aceasta persoana, care nu are simptome si are o stare de sanatate buna, a fost plasata in izolare", a aratat clubul.

Un caz al unui jucator pozitiv a anuntat si Real Zaragoza, locul 3 in liga a doua, echipa de asemenea calificata in turneul de promovare.

"In dimineata acestei zile de miercuri, dupa ce a participat normal la sedintele de luni si marti, una dintre persoanele care au fost testate luni a avut diverse simptome compatibile cu boala. Imediat, el a contactat seful serviciilor medicale de la Real Zaragoza. Membrii echipei trebuie sa ramana izolati acasa, iar toate antrenamentele au fost suspendate", a mentionat gruparea din Zaragoza.

Marti, si atacantul echipei Real Madrid Mariano Diaz a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Diaz a intrat in izolare la domiciliu si nu s-a antrenat alaturi alaturi de coechipierii sai. El va rata meciul cu Manchester City, de saptamana viitoare, din optimile Ligii Campionilor.

Dupa incheierea campionatului Spaniei, Mariano a beneficiat, la fel ca restul jucatorilor, de cateva zile libere, iar la revenirea la antrenamente a fost testat pozitiv.

In Franta, clubul FC Nantes a anuntat cinci noi cazuri pozitive cu noul coronavirus, ridicand la opt numarul total, iar meciul amical programat cu belgienii de la Charleroi a fost anulat.

"Departamentul medical al clubului isi continua monitorizarea individuala a intregului grup profesionist. Persoanele pozitive vor fi izolate pentru urmatoarele zile. Clubul continua sa lucreze in stransa colaborare cu ARS (n.r. - Agentia Regionala de Sanatate), pentru a limita raspandirea virusului. FC Nantes aplica strict instructiunile autoritatilor sanitare, inca de la inceputul crizei", a precizat clubul din Ligue 1.

Precedentele cazuri de la FC Nantes au fost inregistrate joi.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#fotbal Spania, #covid fotbal, #Coronavirus fotbal, #cazuri covid, #teste covid , #stiri FC Sevilla