Unul dintre cele mai importante orase din tara se pregateste de constructia unui stadion de lux

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 07:01
20798 citiri
Unul dintre cele mai importante orase din tara se pregateste de constructia unui stadion de lux
Foto: Hepta.ro

Intr-un moment in care noul stadion de la Craiova este aproape de a fi finalizat, inca un oras important din tara se pregateste de constructia unei arene de lux.

Reprezentantii Primariei Timisoara au depus dosarul la Compania Nationala de Investitii si spera sa primeasca aviz favorabil pentru constructia unui nou stadion.

"Acest proiect este pe lista sinteza cu obiective de investitii la Compania Nationala de Investitii. Speram sa faca si pasul urmator, sa ajunga sa fie finantat pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic cu detaliile de executie" a declarat primarul orasului Timisoara, Nicolae Robu, pentru Ziare.com.

Din informatiile noastre, este vorba de un stadion de aproximativ 31 de mii de locuri, ce ar urma sa fie construit pe locul actualului Dan Paltinisanu.

Nu se cunosc insa detalii despre pret, dar cel mai probabil se va urma modelul de la Craiova, unde stadionul a costat in jur de 50 de milioane de euro.

Actuala arena Dan Paltinisanu a fost construita in 1963 si este folosita in prezent de echipele ACS si ASU Poli Timisoara.

Primaria din Timisoara sustine echipa ACS Poli Timisoara, dar primarul Nicolae Robu a precizat ca din 2015 nu s-au mai alocat bani publici.

In acest moment, in tara se mai construiesc stadioane noi la Craiova, Targu Jiu si Arad, toate din bani publici.

#stadion nou timisoara, #stadioane noi Romania , #Liga I