Ingropata in datorii, Poli Timisoara a ajuns la DNA

Joi, 11 August 2011, ora 09:27
2947 citiri
Ingropata in datorii, Poli Timisoara a ajuns la DNA

Disputa dintre clubul Poli Timisoara si Fiscul banatean va fi solutionata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), care au solicitat sa le fie inmanat dosarul privind echipa lui Marian Iancu.

Seful Finantelor timisene, Mircea Calin, a dezvaluit miercuri ca dosarul Politehnicii Timisoara pe birourile celor de la DNA.

"Ne-au cerut acest dosar dupa problemele mari care s-au intamplat la club. Au fost si sechestre, si divizari, si alte multe probleme. Probabil de aceea ni l-au si solicitat.", a declarat Calin, potrivit site-ului debanat.ro.

Oficialul a precizat ca restantele de 10 milioane de euro ale clubului de pe Bega au iesit la iveala dupa un control fiscal finalizat pe 22 iulie.

"Controlul a inceput cu mai multi ani in urma, dupa ce Marian Iancu a solicitat o returnare de TVA. S-a suspendat la un moment dat pentru a se face verificari incrucisate la alte cluburi. Deci nu a fost vorba, cum s-a speculat in presa, ca am fi intrerupt controlul la nu stiu ce comanda. S-a dispus ca o parte din TVA-ul solicitat poate fi rambursat, dar s-au descoperit alte mari datorii. Clubul a facut contestatie si se asteapta solutionarea ei.", a mai spus seful Finantelor Timis.

Acesta a mai precizat ca dosarul lui Poli este imens, avand un volum de aproximativ un metru cub. De asemenea, Finantele timisene n-au mai avut asemenea probleme cu vreun contribuabil de la Zaher Iskandarani incoace.

"Din partea noastra, ne-am dori ca Poli sa inceapa campionatul. Ne-am dori ca lucrurile sa se rezolve. Singurul nostru tel este sa obtinem banii pe care clubul ni datoreaza", a mai spus Calin.

Clubul Poli Timisoara a fost retrogradat din Liga 1 si exclus din cupele europene in luna iulie, dupa ce a incheiat editia precedenta de campionat pe pozitia a doua.

Banatenii au inceput sa vanda cei mai importanti jucatori pentru a scapa de datorii, insa Fiscul a decis plasarea fotbalistilor sub sechestru pana la achitarea datoriilor catre Stat.

Guvernul a făcut anunțul mult așteptat! Două stadioane de aproape 1.5 miliarde de lei se vor construi în România
Guvernul a făcut anunțul mult așteptat! Două stadioane de aproape 1.5 miliarde de lei se vor construi în România
Executivul a aprobat, joi, hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire Stadion cu capacitate de 30.000 locuri, Str. Ştefan...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Marian Iancu, #poli timisoara, #Poli Timisoara ancheta DNA , #stiri FC Timisoara