Practici comuniste la Budapesta?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 23 Iulie 2009, ora 16:33
2012 citiri
Practici comuniste la Budapesta?
Foto: Prosport

Disputa dintre Steaua Bucuresti si FC Ujpest este de departe cea mai incrancenata din preliminariile Europa League. Chiar daca diferenta de valoare este evidenta si net in favoarea romanilor, rivalitatea si sicanele dintre suporteri fac ca acest meci sa iasa mult din sfera sportului.

Dupa ce bannerul afisat de suporterii stelisti a aprins spiritele incat s-a ajuns la posibilitatea ca UEFA sa-i suspende pe ros-albastri din intrecerile continentale, ungurii par a-si fi dat in petec chiar la Budapesta.

In noaptea dinaintea meciului decisiv jucatorii Stelei au fost treziti la ora 1 de cativa politisti, fiind informati ca trebuie sa evacueze camerele din cauza unei amenintari cu bomba.

Amenintare cu bomba la hotelul Stelei

Din acest moment, semnele de intrebare sunt tot mai evidente. In prima faza au fost treziti doar fotbalistii romani, ceilalti oaspeti ai hotelului fiind lasati sa se odihneasca. In clipa in care sportivii au fost anuntati ca trebuie sa iasa din camere pentru ca acestea sa fie controlate, la fata locului erau doar doi ofiteri ai serviciului pirotehnic insotiti de un caine, dupa cum au relatat jurnalistii romani aflati in hotel.

Rossi: Au verificat doar camerele Stelei, de parca noi am adus bomba

Abia in momentul in care partea romana a pus la indoiala modalitatea de tratare a unei amenintare cu bomba ungurii au adus in fata hotelului mai multe echipaje de politie, zona a fost incercuita si toti cei din stabiliment evacuati pentru cercetari.

Scenarii, sau practici comuniste?

Tot acest film, parca de prost gust, pare desprins dintr-o perioada de mult apusa.

Presedintele lui Ujpest: Steaua a pus la cale alarma cu bomba

Becali: Amenintarea cu bomba este o razbunare a ungurilor

In primul rand, in nicio tara din Uniunea Europeana o alarma cu bomba nu se trateaza in felul in care a facut-o partea maghiara, cu atat mai mult cu cat vorbim de un hotel de lux. Nicaieri nu vin doi ofiteri, o actiune de acest tip presupunand angrenarea politiei, medicilor si a serviciului anti-tero.

Desi e greu de crezut ca asemenea "frecusuri" mai fac parte din societatea moderna, modul in care au actionat autoritatile maghiare miercuri noapte nu face decat sa nasca multe intrebari:

- de ce au venit initial doar doi ofiteri de la serviciul pirotehnic?

- de ce jucatorii au fost evacuati, in prima faza, in holul hotelului, acolo unde ar fi fost foarte usor de ranit in cazul in care amenintarea cu bomba se dovedea reala?

- de ce au fost treziti initial doar jucatorii Stelei, ceilalti oaspeti fiind lasati sa se odihneasca, desi exista pericolul unei explozii?

FC Ujpest, fosta echipa a politiei maghiare

In 1950, Ujpest devine club departamental, fiind preluat oficial de Politia maghiara. Mai mult, se schimba si denumirea clubului, care devine Budapesti Dozsa, dupa numele lui Gheorghe Doja, Gyorgy Dozsa in limba maghiara.

Dupa revolutia din 1956 se ajunge la denumirea dub care avea sa fie cunoscuta gruparea maghiara in Europa, Ujpesti Dozsa, fiind in continuare echipa politiei din Ungaria. Situatia s-a schimbat abia in 1998, odata cu introducerea fotbalului profesionist un Ungaria, moment in care Ujpest TE (nume adoptat in 1991) devine FC Ujpest.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#amenintare bomba Steaua, #Steaua Ujpest, #practici comuniste Ungaria , #Europa League