FC Vaslui - Twente, in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 13:26
2658 citiri
FC Vaslui - Twente, in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

FC Vaslui va da piept cu gruparea olandeza Twente Enschede, in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, ca urmare a tragerii la sorti ce a avut loc vineri la Nyon (Elvetia).

Prima mansa va avea loc pe 26 sau 27 iulie, in Olanda, urmand ca mansa secunda sa se joace pe 2 sau 3 august, in Romania.

Gruparea moldoveana, aflata la prima prezenta in cea mai importanta competitie intercluburi din Europa, a facut partea din urna outsiderilor si a evitat la tragerea la sorti adversari precum Benfica Lisabona, Dinamo Kiev, Panathinaikos Atena si Standard Liege.

Tragerea la sorti a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor

Twente Enschede este vicecampioana Olandei, dupa ce-a pierdut titlul in ultima etapa in fata celor de la Ajax Amsterdam.

Gruparea batava a fost infiintata in 1965 si a reusit sa castige de o sigura data titlul (2010) si de trei Cupa Olandei (1977, 2001 si 2011).

Pe plan international, cea mai mare performanta a celor de la Twente este atingerea finalei Cupei UEFA in 1975, pe care au pierdut-o in fata Borussiei Monchengladbach, cu 5-1.

Twente este antrenata in prezent de Co Adriaanse, care l-a inlocuit in aceasta vara pe belgianul Michel Preud'homme. Cei mai importanti jucatori ai echipei sunt austriacul Marc Janko, costaricanul Bryan Ruiz si olandezul Denny Landzaat.

In sezonul trecut al Ligii Campionilor, Twente a fost in Grupa A, din care au mai facut parte Inter, Tottenham si Werder Bremen. Olandezii au terminat pe locul 3 si au obtinut, astfel, calificarea in primavara Europa League, unde aveau sa atinga faza sferturilor de finala.

Ultima echipa din Romania care a jucat cu Twente este Steaua, in 2009, in grupele Europa League. Ambele dispute dintre cele doua formatii s-au terminat la egalitate: 0-0 la Enschede si 1-1 la Bucuresti.

Cum stadionul din Vaslui nu este omologat pentru meciuri de Liga Campionilor, foarte probabil, gruparea patronata de Adrian Porumboiu va juca meciul de pe teren propriu la Piatra Neamt, pe stadionul Ceahlaului.

Nu numai Vaslui are probleme cu stadionul, ci si Twente. Recent, acoperisul unei peluze a stadionului din Enschede s-a prabusit peste mai multi muncitori, unul dintre ei pierzandu-si viata.

FC Vaslui a ajuns sa joace in Liga Campionilor dupa ce FC Timisoara, ocupanda de drept a locului 2, n-a primit licenta pentru sezonul ce urmeaza sa inceapa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vaslui Twente Liga Campionilor, #Vaslui turul 3 preliminar, #Vaslui tragere sorti, #Vaslui preliminarii Liga Campionilor , #stiri FC Vaslui