Antrenorul FCSB, despre derby-ul cu Dinamo: ”Va fi mai greu decât cu CFR Cluj”

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 18:41
1428 citiri
Antrenorul FCSB, despre derby-ul cu Dinamo: ”Va fi mai greu decât cu CFR Cluj”

Tehnicianul echipei FCSB, Anton Petrea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că partida cu Dinamo, din acest weekend, va fi poate una mai dificilă decât cea cu liderul CFR Cluj.

“Ne aşteaptă o partidă grea, poate chiar mai grea decât partida cu CFR. Este, va fi şi în continuare un derbi între cele două echipe, indiferent de poziţia din clasament în momentul de faţă. Sunt o echipă supermotivată, care îşi doreşte să se lupte pentru evitarea retrogradării, joacă în faţa propriilor suporteri, pe un teren care pe noi nu cred că ne va avantaja, dar vom vedea la ora jocului starea gazonului.

Cred că din aceste considerente vom avea o partidă foarte grea. Noi trebuie să fim foarte concentraţi, jucătorii care vor intra din primul minut sau pe parcurs vor trebui să fie concentraţi sută la sută pentru a nu da posibilitatea adversarului să pună probleme în preajma porţii noastre”, a spus Petrea.

El a vorbit şi despre problemele de lot pe care le are: “Avem ceva probleme cu suspendaţii, e vorba de Şut şi Ovidiu Popescu. Plus, vom vedea situaţia lui Ianis Stoica, care a avut o problemă medicală, a fost pe antibiotice săptămâna asta şi să vedem dacă vom putea să îl luăm în lot”.

Întrebat de ce se teme cel mai mult înaintea meciului cu Dinamo, tehnicianul a răspuns: “De atitudinea noastră, de modul cum vom intra pe teren, pentru că toată lumea spune că Dinamo are o echipă slabă sau a înregistrat un rezultat nefavorabil într-un meci amical cu o echipă de liga a treia şi poate lucrurile astea să ne dea cumva o lejeritate în a trata jocul şi nu vreau să se întâmple acest lucru. Sunt convins că la ora jocului cu noi vor fi foarte motivaţi şi îşi vor dori să câştige”.

Anton Petrea este de părere că starea gazonului va reprezenta o problemă şi a menţionat că un astfel de derbi ar fi meritat să se joace pe un stadion mai bun. “E o problemă. Din păcate trăim asemenea vremuri ca să jucăm în ianuarie şi temperaturile nu ne ajută foarte mult. Cred că s-ar fi putut găsi o soluţie pentru a se găsi un teren, un stadion adevărat pentru un asemenea joc. Un derbi cred că merita un alt stadion, unde şi suporterii să fie în număr mai mare, plus integritatea jucătorilor să nu aibă de suferit. Probabil că e o strategie a lor, s-au gândit că aşa ar avea mai multe şanse, pe un teren mai puţin bun. Cred că se putea juca pe Arena Naţională. Nu vreau să căutăm scuze, să găsim soluţii să ne adaptăm la teren, să ne gândim la joc”.

Petrea a spus că probabil Dinamo va pune probleme serioase adversarilor în partea finală a sezonului. “Mi-aş dorit să mai existe asemenea derbiuri pe viitor”, a adăugat el.

Antrenorul FCSB crede că dinamoviştii vor face pressing la meciul de duminică: ”Cred că vor avea un stil de joc care să se surprindă un pic, cred că vor încerca să facă pressing şi să ne forţeze să greşim. Nu cred că vor sta la cutie. Din ce îl cunosc pe Flavius are un stil de joc ofensiv”.

Anton Petrea a vorbit şi despre faptul că la meciul trecut s-au auzit din tribune strigându-se “Demisia!”. “Teoretic n-ar fi motive. Avem suporteri fantastici, care îşi doresc performanţe, exigenţi şi e normal să fie nemulţumiţi când nu s-a câştigat campionatul de ceva timp. Eu îmi doresc ca numeroşii noştri suporteri care vin la stadion să susţină echipa”, a afirmat el.

Echipa FCSB va întâlni formaţia Dinamo, duminică, în deplasare, de la ora 20.00, în etapa a XXIII-a a Ligii 1 Casa Pariurilor. FCSB ocupă locul doi în clasament, cu 48 de puncte, în timp ce Dinamo este pe 15, cu 12 puncte.

Citeste si:
Gigi Becali, dispus ca FCSB să le ofere "garda de onoare" campionilor de la CFR Cluj: Dacă ne bat, facem tunel
Gigi Becali, dispus ca FCSB să le ofere "garda de onoare" campionilor de la CFR Cluj: Dacă ne bat, facem tunel
Gigi Becali a declarat că este dispus ca FCSB să le ofere "garda de onoare" celor de la CFR Cluj, dar după meciul de duminică, din ultima etapă şi doar dacă echipa campioană nu pierde în...
Gabi Balint, dezgustat de manifestările lui Dan Petrescu: "M-a decepționat total"
Gabi Balint, dezgustat de manifestările lui Dan Petrescu: "M-a decepționat total"
Gabi Balint a rămas fără cuvinte atunci când a văzut reacția lui Dan Petrescu după ce CFR Cluj a câștigat campionatul. Într-un moment de euforie, jucătorii CFR-ului și Dan Petrescu...