Barcelona din Berceni

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 31 Iulie 2017, ora 21:50
7257 citiri
Barcelona din Berceni

Singurul lucru care ma mai surprinde in cazul FCSB este insistenta unor jurnalisti de a numi acest club Steaua, desi exista inclusiv o sentinta a instantei supreme din Romania care arata ca FCSB nu este Steaua.

Despre FCSB si Steaua am tot scris in ultimii ani, iar opinia mea cred ca este cunoscuta. Dar daca opiniile sunt subiective si nu intotdeauna reale, hotararile judecatoresti sunt cat se poate de certe si de obligatorii. Or, in acest caz, tocmai o sentinta este ignorata voluntar de un numar surprinzator de mare de jurnalisti, oameni aflati teoretic in serviciul public si care ar trebui sa aplice primii decizia. Chiar daca nu sunt de acord cu ea la nivel personal.

Insistenta lor de a transforma FCSB in Steaua, insistenta ce poate fi observata mai ales in comentariile partidelor sau in discursurile din emisiunile televizate, m-a facut sa ma gandesc ca totul e posibil.

De ce Steaua si nu Barcelona?

Am putea avea parte de reinventarea campionatului daca generalizam aceasta tendinta, nu credeti? Eu as propune ca FCSB sa nu mai fie denumita Steaua, ci Barcelona, ca tot au echipamente vag asemanatoare. Si putem merge mai departe, Dinamo sa fie Atletico Madrid, CFR Cluj sa fie Manchester City, iar pe Viitorul s-o transformam in PSG. Si ca sa plusam putin, de ce n-ar deveni Liga 1 Premier League?

Cum ar fi ca la un banal meci dintre FCSB si CFR Cluj comentatorul, acelasi care acum insista cu Steaua, sa se refere la echipe ca fiind Barcelona si Manchester City?

Am mers pe acest exemplu pentru a arata absurdul situatiei. Daca FCSB e Steaua in ciuda evidentei, de ce n-ar putea fi si Barcelona?

Inainte sa inchei trebuie sa spun ca pe suporteri ii inteleg. Fanii care au trait ani de zile cu iluzia ca echipa lui Becali este Steaua si, foarte important, care au fost obisnuiti cu performantele nu pot accepta ca favorita lor va evolua in ultimul esalon valoric. Inteleg si faptul ca un suporter poate spune ca nu il intereseaza o decizie a instantei, pentru ca este o reactie pur subiectiva si emotionala.

Un jurnalist nu isi poate permite acest lux. Un jurnalist trebuie sa isi pastreze obiectivitatea si trebuie sa relateze corect toate situatiile. Atunci cand jurnalistul se transforma, interesat sau nu, in suporter subiectiv, toata lumea pierde. Inclusiv FCSB, care nu isi poate construi o identitate proprie si care va exista intotdeauna in umbra Stelei.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
#FCSB Steaua fotbal, #FCSB Steaua meciuri, #FCSB Steaua decizie instanta , #stiri FCSB
Comentarii
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4
Poza PishuPeStoaia
PishuPeStoaia
rank 1
Decat Berceni,mai bine la Jilava.