Barcelona din Berceni

Autor: Marius Doroftei, Editor Ziare.com
Luni, 31 Iulie 2017, ora 21:50
6929 citiri
Barcelona din Berceni

Singurul lucru care ma mai surprinde in cazul FCSB este insistenta unor jurnalisti de a numi acest club Steaua, desi exista inclusiv o sentinta a instantei supreme din Romania care arata ca FCSB nu este Steaua.

Despre FCSB si Steaua am tot scris in ultimii ani, iar opinia mea cred ca este cunoscuta. Dar daca opiniile sunt subiective si nu intotdeauna reale, hotararile judecatoresti sunt cat se poate de certe si de obligatorii. Or, in acest caz, tocmai o sentinta este ignorata voluntar de un numar surprinzator de mare de jurnalisti, oameni aflati teoretic in serviciul public si care ar trebui sa aplice primii decizia. Chiar daca nu sunt de acord cu ea la nivel personal.

Insistenta lor de a transforma FCSB in Steaua, insistenta ce poate fi observata mai ales in comentariile partidelor sau in discursurile din emisiunile televizate, m-a facut sa ma gandesc ca totul e posibil.

De ce Steaua si nu Barcelona?

Am putea avea parte de reinventarea campionatului daca generalizam aceasta tendinta, nu credeti? Eu as propune ca FCSB sa nu mai fie denumita Steaua, ci Barcelona, ca tot au echipamente vag asemanatoare. Si putem merge mai departe, Dinamo sa fie Atletico Madrid, CFR Cluj sa fie Manchester City, iar pe Viitorul s-o transformam in PSG. Si ca sa plusam putin, de ce n-ar deveni Liga 1 Premier League?

Cum ar fi ca la un banal meci dintre FCSB si CFR Cluj comentatorul, acelasi care acum insista cu Steaua, sa se refere la echipe ca fiind Barcelona si Manchester City?

Am mers pe acest exemplu pentru a arata absurdul situatiei. Daca FCSB e Steaua in ciuda evidentei, de ce n-ar putea fi si Barcelona?

Inainte sa inchei trebuie sa spun ca pe suporteri ii inteleg. Fanii care au trait ani de zile cu iluzia ca echipa lui Becali este Steaua si, foarte important, care au fost obisnuiti cu performantele nu pot accepta ca favorita lor va evolua in ultimul esalon valoric. Inteleg si faptul ca un suporter poate spune ca nu il intereseaza o decizie a instantei, pentru ca este o reactie pur subiectiva si emotionala.

Un jurnalist nu isi poate permite acest lux. Un jurnalist trebuie sa isi pastreze obiectivitatea si trebuie sa relateze corect toate situatiile. Atunci cand jurnalistul se transforma, interesat sau nu, in suporter subiectiv, toata lumea pierde. Inclusiv FCSB, care nu isi poate construi o identitate proprie si care va exista intotdeauna in umbra Stelei.

Citeste si:
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR a transmis miercuri, 8 decembrie, că taxa de solidaritate luată în discuție pentru marile companii nu va face decât să lovească în cei mai importanți contribuabili în economie....
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
Social-democraţii şi liberalii vor discuta, miercuri, în coaliţie, despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi. Marţi, discuţia nu a ajuns la un acord...