Ziare.com

Cum a indus Gabriela Firea in eroare opinia publica in cazul contractului semnat cu nasul Becali

Marti, 19 Iunie 2018, ora 10:09

   

Cum a indus Gabriela Firea in eroare opinia publica in cazul contractului semnat cu nasul Becali
Noi detalii despre contractul semnat intre primarul Capitalei, Gabriela Firea, si nasul Gigi Becali ies la iveala.

Primaria Capitalei a sustinut, intr-un punct de vedere emis luni presei, ca intelegerea semnata cu clubul FCSB, privind mentenanta terenului de la National Arena, a fost "doar o solutie temporara".

In replica, jurnalistul Catalin Tolontan de la Gazeta Sporturilor explica felul in care Gabriela Firea a incercat sa induca in eroare opinia publica prin aceasta precizare.

Aceasta "solutie temporara", cum este descrisa de Primaria Bucuresti, a fost prevazuta sa dureze opt luni.

Mai mult, in Articolul 1 din contract se noteaza ca "prelungirea prezentului protocol se poate face printr-un act aditional cu acordul ambelor parti".

In aceste conditii, reiese ca Primaria si FCSB vizau un acord pe termen lung si nu doar o solutie temporara.

Totodata, Tolontan a dezvaluit si ca Becali a inceput sa-si optimizeze cheltuilile din banii bucurestenilor, dupa ce a semnat contractul cu Primaria Capitalei.

Asta deoarece costurile de organizare la meciurile echipei FCSB (tusarea gazonului, mutarea portilor, divoting, montarea si verificarea plaselor portilor) au fost suportate, dupa semnarea contractului, din bani publici.

Pentru fiecare meci, suma s-a ridicat la aproximativ 3.500 de euro.

Inaintea semnarii contractului, aceste costuri erau considerate de protocol si erau suportate de clubul FCSB din surse proprii de finantare. Acum, aceste costuri sunt suportate din banii Primariei, desi Firea nu a recunoscut acest lucru.

Istoricul contractului semnat intre FCSB si Primaria Capitalei

Contractul dintre Primaria Capitalei si FCSB a fost semnat pe 1 noiembrie 2017 si va expira pe 30 iunie 2018.

Ciudat este ca Primaria Capitalei a oferit firmei Cris Garden, prin procedura directa a SEAP, mentenanta gazonului in octombrie 2017.

Dupa numai cateva zile, in schema a aparut si FCSB, care are rolul de intermediar. FCSB isi ia angajamentul ca se va ocupa de ingrijirea terenului, numai ca tot firma Cris Garden este cea subcontractata de clubul lui Becali pentru a face lucrarile.

Din banii publici alocati pentru mentenanta gazonului, lui FCSB i se scade o parte din chiria aferenta disputarii meciurilor pe National Arena.

Potrivit jurnalistului Catalin Tolontan, clauzele din contract prevad ca Becali "are dreptul sa aleaga prestatorul de servicii" si "sa negocieze clauzele contractuale si pretul serviciilor", in timp ce Primaria trebuie doar informata si nu are un cuvant de spus sau vreun control.

FCSB are un contract cu firma Cris Garden si pentru ingrijirea bazei de la Berceni, aflata in proprietatea lui Becali, doar ca intre cele doua contracte exista diferente substantiale.

Concret, mentenanta gazonului de pe National Arena, suportata din banii bucurestenilor, a depasit 30.000 de euro pe luna in noiembrie si decembrie 2017, cand stadionul a gazduit cate trei meciuri pe luna plus doua antrenamente.

Pe de alta parte, mentenanta a cinci terenuri din baza de pregatire a FCSB, suportata de Becali, costa 12.000 de euro pe luna, potrivit informatiilor publicate de Catalin Tolontan, in conditiile in care lucrarile sunt facute de aceeasi firma.

Sursa citata scrie ca, in cazul de fata, avem de-a face cu un conflict de interese. Asta deoarece FCSB are tot interesul sa aiba un pret cat mai mare pentru mentenanta gazonului de la National Arena, din banii bucurestenilor, deoarece si plata chiriei pentru stadion, suportata de Becali, scade implicit.

FCSB plateste 12.000 de euro pentru fiecare meci disputat pe National Arena, insa si incaseaza in jur de 30.000 de euro lunar pentru mentenanta gazonului din partea Primariei.

Redam mai jos integral si punctul de vedere al Primariei Bucuresti:

Dat fiind faptul ca Arena Nationala este singurul stadion realizat la standarde europene care functioneaza conform cerintelor UEFA si din dorinta de a nu periclita programul de joc al echipelor de club si a echipei nationale, cele doua parti, respectiv Municipiul Bucuresti si SC Fotbal Club FCSB SA au incheiat acest Protocol.

Astfel, in urma acestui Protocol, Municipiul Bucuresti transfera obligatia de intretinere a suprafetei de gazon catre SC Fotbal Club FCSB SA in schimbul compensarii sumelor aferente inchirierii stadionului.

Motivul pentru care Protocolul a fost semnat doar cu SC Fotbal Club FCSB SA este faptul ca SC Fotbal Club FCSB SA este principalul solicitant privind inchirierea Arenei Nationale.

Subliniem faptul ca la nivelul Primariei Capitalei nu s-a inregistrat nici un prejudiciu financiar, ci, dimpotriva, s-au realizat economii care pot fi demonstrate cu documente.

In acest sens, atasam comparativ preturile unitare practicate de SC UTI SA si preturile unitare practicate dupa semnarea Protocolului cu SC Fotbal Club FCSB SA.

Dupa cum se poate observa, in aceasta comparatie reiese diferenta clara de pret, respectiv o reducere a cheltuielilor privind activitatile necesare mentinerii unei suprafete de joc optime.

- In contractul cu SC UTI SA pretul unitar al acelorasi activitati a fost cel putin dublu in comparatie cu preturile unitare detaliate in situatiile de lucrari atasate documentatiilor de compensare a platilor de catre FCSB1.

EXEMPLU: in contractul cu SC UTI SA pretul per mp pentru activitatea de suprainsamantare era de 0,18 euro/mp, in timp ce, asa cum se poate vedea din documentele atasate, pentru aceeasi activitate prestata conform Protocolului anterior mentionat era de 0,09 euro/mp, ceea ce determina o economie de 0,09 euro/mp.

De asemenea, precizam faptul ca pe parcursul derularii contractului cu SC UTI SA au fost efectuate 2 schimbari de gazon in valoarea de aprox. 1 milion de lei per schimb.

In urma unei bune intretineri a suprafetei de joc din ultimul an nu mai este necesara aceasta operatiune, ceea ce inseamna inca o economie substantiala la bugetul Municipalitatii.

Precizam, de asemenea, ca protocolul a fost incheiat in deplina legalitate si, pentru ca intreaga activitate a Primariei Capitalei este transparenta si se desfasoara strict in limitele legii, autoritatea locala poate pune oricand la dispozitia institutiilor abilitate toate documentele care sa ateste legalitatea acestui demers.

In concluzie, inducerea in eroare a opiniei publice prin insinuarea unor ilegalitati legate de incheierea acestui protocol nu reprezinta altceva decat dezinformari clare care au ca unic scop denigrarea Primarului General si a Primariei Capitalei.

In consecinta, Primarul Capitalei isi rezerva dreptul de a-i actiona in judecata pe toti cei care, sub pretextul unor asa-zise dezvaluiri, denigreaza activitatea Primarului General si a Primariei Municipiului Bucuresti.


C.S.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6582 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Cum a indus Gabriela Firea in eroare opinia publica in cazul

contractului semnat cu nasul Becali"

- si care-i treaba tolontane , vrea dinamo sa se ocupe de mentenanta gazonului din iulie 2018 ! ? :o(((

 

este evident

ca astia nu mai au nicio teama
bun venit in republica feudalista rrominia!
saraca tara bogata, pe mainile cui ai ajuns...

 

Un trio de infractori - Berbecali Pandele Fififirea

Numai si numai si numai FURACIUNI, asta stie gruparea de infractori!

 

asta pe cine prosteste ?

tolomtan confunda cele 5 terenuri cu terenul de pe n areana .... bai bah cat costa "mentenanta" la un mertan fata de un logan ?
firma de mentenanta era si in 2016 https://www.digisport.ro/special/pretul-platit-pentru-schimbarea-gazonului-de-pe-arena-nationala-a-7-a-inlocuire-in-5-ani-250665

"Suprafata de joc a fost decopertată si a fost inlocuit substratul de nisip, 5-6 centimetri, cu unul nou, foarte fin. Conform contractului de mentenantă pe care il avem cu Primăria Capitalei, gazonul trebuie schimbat o dată pe an, dar pană la urmă totul tine de numărul meciurilor care au loc pe el. Dacă intretinerea ajunge să fie prea scumpă, atunci normal că e mai rentabil să fie schimbat gazonul", a declarat pentru Digi Sport Cristian Costea, reprezentantul firmei care asigură mentenanta Arenei Nationale.

 

si tu ?

doar ceausescu se pricepea la toate, dar vad ca si-a lasat urmasi de nadejde.

Rectificare titlu stire!

Cum fura Fififirea din banii bucurestenilor pentru a plati folosirea de catre penalul Berbecali pe gratis si cu bani de buzunar CADOU a Arenei Nationale!

 

Ce zice ciobanul penal

Mă vedeti pe mine găinar, cioflingar, de 3-4000 de euro? Sunt cioflingar, ...
Ti-ai facut autoportretul, cioban infractor!

 

@nicolaeda @borgia nu a scapat Romania inca de neamuri pproaste!?

Duceti-va la maturat strad si nu mai poluti forumurile ....
Alde voi si din cauza voastra de inapoiati,a ajuns Romania in halul asta nemernicilorr

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor