Exclusiv Lovitura dupa lovitura incasata de FCSB in conflictul cu Armata: Becali a pierdut din nou in fata lui Talpan

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 07:00
25745 citiri
Exclusiv Lovitura dupa lovitura incasata de FCSB in conflictul cu Armata: Becali a pierdut din nou in fata lui Talpan
Foto: Hepta.ro

Intr-un moment in care Gigi Becali tocmai anuntase ca FCSB va redeveni Steaua in scurt timp, gruparea ros-albastra a suferit noi infrangeri in disputa cu Clubul Sportiv al Armatei, reprezentat de juristul Florin Talpan.

In primul rand, Oficiul de Stat Pentru Inventii si Marci (OSIM) a decis sa respinga solicitarea facuta de Becali privind inregistrarea unei noi marci "Fotbal Club Steaua".

Surse din cadrul OSIM au dezvaluit pentru Ziare.com ca Becali a depus in 2016 o cerere de inregistrare a unei noi marci, de culoarea galbena, cu o stea in opt colturi si o cruce in mijloc, insa CSA Steaua a depus o contestatie.

La mai bine de un an distanta, OSIM a hotarat sa accepte contestatia depusa de juristul CSA Steaua, Florin Talpan, iar FCSB a suferit o noua infrangere in incercarea de a redeveni "Steaua".

In motivarea deciziei, comisia de la OSIM explica de ce au hotarat sa respinga solicitarea facuta de FCSB, iar Ziare.com va prezinta in exclusivitate principalele pasaje.

1. Marca depusa de FCSB are elemente inspirate din cele detinute de CSA Steaua: "Din punct de vedere vizual, marcile aflate in opozitie sunt similare. Marca examinata este de forma unui cerc galben, inscriptionat in interior cu elementele verbale "Fotbal Club Steaua", iar central are pozitionat un element figurativ reprezentand o stea stilizata cu opt colturi, albastra, care cuprinde in interior o cruce de culoare rosie. Analizand marcile opuse (cele detinute de CSA - n.red.), se observa ca majoritatea acestora au aceleasi culori revendicate ca si marca examinata (rosu, galben si albastru), au elementul dominant reprezentant de denumirea Steaua, iar stelele stilizate sunt elemente intalnite in toate marcile opuse".

2. Marcile sunt identice la nivel fonetic: "Din punct de vedere fonetic, de asemenea, comparand elementele distinctive si dominante ale marcilor aflate in opozitie, se observa ca marca examinata a preluat integral o parte din marcile opuse, respectiv elementul dominant 'STEAUA', fapt ce creaza un grad de similaritate sporit, la nivel auditiv".

3. FCSB si CSA Steaua au acelasi domeniu de activitate: "Din punct de vedere conceptual, marcile aflate in conflict sunt similare. Atat marcile opuse cat si marca examinata sunt reprezentate de simboluri caracteristice cluburilor sportive, toate acestea sub denumirea distinctiva 'STEAUA'".

4. Risc de confuzie: "Exista un risc de confuzie, inclusiv de asociere intre marci. Riscul de confuzie se evidentiaza atunci cand exista posibilitatea ca publicul sa creada ca produsele sau serviciile aflate in discutie, in ipoteza in care marcile sunt similare, provin de la acelasi titular sau exista o legatura economica intre titulari."

Unul dintre procesele in care Becali contesta interdictia de a folosi numele Steaua a fost suspendat

Gigi Becali a mai incasat o lovitura si la Curtea de Apel Bucuresti, care a suspendat unul dintre procesele prin care avocatii lui Becali solicitau anularea deciziei ce a interzis vicecampioanei sa mai foloseasca numele Steaua.

Magistratii de la Curtea de Apel au decis sa astepte mai intai finalizarea primului proces in care avocatii lui Becali declarasera recurs.

Cererea de suspendare a fost facuta de Florin Talpan, iar in momentul in care s-a adus in discutie in fata instantei a avut loc si un moment incredibil.

Initial, avocata care il reprezenta pe Becali ar fi fost de acord ca procesul sa fie suspendat, insa dupa doar cateva minute si-a facut aparitia avocatul principal Adrian Cavescu. Surse juridice povestesc ca acesta si-ar fi contrazis colega, iar in cele din urma aceasta a transmis instantei ca nu este de acord cu suspendarea procesului. Totusi, instanta a decis ca acest dosar sa fie suspendat pana cand se va pronunta recursul. Avocatul Adrian Cavescu nu a putut fi contactat pentru a comenta.

Cele doua vesti proaste primite de Becali vin la scurt timp dupa ce FCSB a pierdut un proces considerat cheie in fata Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti.

FCSB a solicitat in instanta anularea tuturor marcilor detinute de CSA Steaua, insa Tribunalul Bucuresti a respins actiunea.

"Daca am fi pierdut acest proces, se termina cu sportul la CSA Steaua", afirma surse din cadrul clubului Armatei.

Contactat telefonic pentru a comenta ultimele victorii, Florin Talpan nu a dorit sa comenteze intrucat se afla la cursuri la Universitatea Nationala de Aparare Carol I, dar s-a declarat "foarte fericit" si "a promis ca va lupta in continuare pentru a apara interesele Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti".

In acest moment, pe rolul instantei mai exista si un dosar in care CSA Steaua solicita FCSB despagubiri de aproximativ 37 de milioane de euro pentru folosirea marcii "Steaua" timp de zece ani, insa cazul este abia la inceput, la Tribunalul Bucuresti.

#conflict FCSB Armata, #proces FCSB Armata, #Gigi Becali proces Armata , #stiri FCSB