Exclusiv Cum a incercat Becali sa recupereze numele Steaua: S-a folosit de cei care-l parodiaza

Marti, 06 Iunie 2017, ora 07:01
21154 citiri
Exclusiv Cum a incercat Becali sa recupereze numele Steaua: S-a folosit de cei care-l parodiaza
Foto: Antena 1

Avocatii FCSB au folosit argumente inedite la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in incercarea de a recupera dreptul de a folosi numele Steaua.

Potrivit documentelor obtinute in exclusivitate de Ziare.com, avocatii lui Becali au incercat sa demonstreze ca FCSB este adevarata Steaua bazandu-se pe notorietate.

Astfel, desi Curtea de Apel a decis contrariul, in documentele depuse la ICCJ s-au folosit ca argumente emisiunile de satira "In Puii mei" si "Mondenii", in care sunt ironizati Gigi Becali si jucatorii echipei.

De asemenea, se aminteste faptul ca trupe precum Voltaj, Bere Gratis sau Chicanos au compus diverse imnuri pentru echipa lui Becali.

"Steaua, prin actiunile reclamantului din perioada 2013 - la zi, a dobandit distinctie proprie si a devenit cea mai populara echipa de fotbal din Romania, astfel, in aceasta idee amintim ca mai multi muzicieni precum si regizori s-au inspirat din idei inspirate de acest club de fotbal.

Amintim emisiunile de comedie "Mondenii" de pe Prima TV si "In puii mei" de pe Antena 1 in care au fost prezentate mai multe scheciuri cu referire directa la activitatea echipei de fotbal, a liderilor acesteia, a jucatorilor si a altori reprezentanti ai clubului", se arata in documentul depus la ICCJ.

Avocatii lui Becali au folosit ca argumente si diverse sondaje de opinie facute pe Internet, care arata ca echipa Steaua este cea mai populara din Romania.

Ei sustineau ca romanii recunosc FCSB drept adevarata echipei a Stelei, desi Curtea de Apel a decis contrariul.

"In concluzie, concluzionam in sensul ca, semnul Steaua este intens utilizat de recurentul FCSB, motiv pentru care azi este larg cunoscut in cadrul publicului vizat, fiind o marca notorie, notorietate dobandita in special prin serviciile aferente unui club profesionist de fotbal", au mai scris avocatii lui Becali, mentionand ca Armata nu are nicio echipa de fotbal momentan.

Toate aceste argumente au fost respinse insa de ICCJ, iar CSA Steaua a castigat prin juristul Florin Talpan acest proces saptamana trecuta, asa cum Ziare.com a anuntat in exclusivitate.

Istoricul acestui caz:

CSA Steaua a dat in judecata societatea lui Becali imediat dupa ce a castigat procesul in privinta marcii, in decembrie 2014. Armata a contestat faptul ca Becali a continuat sa foloseasca numele Steaua desi pierduse definitiv procesul in privinta marcii.

Tribunalul Bucuresti i-a dat dreptate lui Becali, insa Curtea de Apel a intors decizia pe 21 decembrie 2016.

Dupa cateva luni de tergiversare, societatea lui Becali a devenit FCSB, pe 30 martie 2017. Schimbarea s-a produs atat la Registrul Comertului cat si la FRF si LPF.

Intre timp, FCSB a solicitat ca decizia Curtii de Apel sa fie suspendata, dar miercuri a pierdut si acest proces, asa cum Ziare.com v-a informat in exclusivitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#Gigi Becali proces Armata, #Gigi Becali proces nume Armata , #stiri FCSB