LPF confirma: FCSB nu e Steaua

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 08:17
25220 citiri
LPF confirma: FCSB nu e Steaua

Liga Profesionista de Fotbal a confirmat, indirect, ceea ce suporterii Stelei sustin de ani de zile, anume ca echipa lui Becali, FCSB, nu este continuatoarea campioanei Europei din 1986.

Vineri, forul condus de Gino Iorgulescu a transmis prin intermediul unui comunicat ca recunoaste palmaresul Craiovei Maxima in dreptul actualei echipe din Liga 1, explicand pe scurt si cum s-a ajuns la aceasta decizie.

Liga a fost sesizata de Craiova si, in baza unor documente, a concluzionat ca CSU este continuatoarea Universitatii. Abia cand ne uitam la documentele trimise de olteni apare surpriza.

Practic, cei de la CSU au transmis acordul de asociere cu cei de la Clubul Sportiv "Universitatea Craiova" si o serie de decizii ale instantei din procesele cu Adrian Mititelu pentru marca si denumire.

Daca stam numai putin sa analizam documentele, in aceeasi situatie se afla si cei de la Steaua, cu o singura diferenta: ei nu au nevoie de un contract de asociere cu un privat deoarece echipa lor este detinuta de Clubul Sportiv, entitatea care are toate drepturile asupra denumirii, marcii si palmaresului.

Exact ca in cazul CSU Craiova versus Mititelu, Clubul Sportiv al Armatei s-a judecat in instante cu Gigi Becali si echipa sa, avand castig de cauza. Ca Mititelu, Becali a pierdut dreptul de a folosi numele Steaua sau Steaua Bucuresti, dar si marca "Steaua Bucuresti".

Mai mult, in sentinta Curtii de Apel Bucuresti din 2015, magistratii scriu urmatoarele: 'Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" detine exclusivitatea [...] palmaresului inregistrat de catre sportivii si echipele clubului in competitiile in care au participat.' Nu cred ca poate fi ceva mai clar de atat.

Sigur, putem discuta despre impactul comunicatului de vineri al celor de la LPF. Liga nu poate decide nimic in afara modificarii site-ului propriu. Cu alte cuvinte, de acum, pe site-ul oficial al Ligii, CSU Craiova este creditata ca urmasa a Craiovei Maxima. Mult, putin?

Este un prim pas facut de catre olteni pentru a intra, spun eu, in legalitate. Vor urma notificari la FRF si, in cele din urma, Federatia va trebui sa informeze UEFA cu privire la palmaresul Craiovei. Problema este la Liga nu a facut lucrurile pana la capat. A recunoscut ca CSU detine palmaresul istoric, insa crediteaza in continuare FCSB cu palmaresul Stelei.

Poate exista scuza ca forul nu a fost notificat oficial, iar aici oamenii care conduc Clubului Sportiv al Armatei ar trebui sa raspunda de ce nu iau toate masurile pentru a intra si ei in legalitate. Totusi, informatiile din litigiile dintre Steaua si FCSB sunt publice, e nevoie de cateva minute pentru ca oricine sa le obtina.

In momentul de fata, Liga are nevoie de aceasta impostura, are nevoie ca echipa aflata pe primul loc al clasamentului campionatului pe care ea il organizeaza sa fie inca vazuta drept continuatoarea Stelei. Cu toate astea, aceasta situatie nu mai poate dura mult, chiar daca pana si sefii clubului Armatei par ca actioneaza complice cu Becali in incercarea de a prelungi confuzia.

#FCSB Steaua proces, #FCSB Steaua palmares, #palmares Craiova Maxima , #stiri FCSB