Seful Fed: Recesiunea s-ar putea sfarsi in 2009

Marti, 24 Februarie 2009, ora 21:17
1246 citiri
Seful Fed: Recesiunea s-ar putea sfarsi in 2009

Ben Bernanke, presedintele bancii centrale americane, Federal Reserve (Fed), a spus marti, in fata Senatului, ca exista o perspectiva rezonabila ca recesiunea din Statele Unite sa ia sfarsit in acest an, daca interventia statului da rezultate.

In cadrul unei declaratii semestriale in fata Congresului, Bernanke a ramas prudent in estimari, observand ca economia americana este inca intr-o "grava recesiune", arata AFP, potrivit NewsIn.

Seful Fed a indicat ca mizeaza pe diverse initiative ale autoritatilor pentru sustinerea economiei si a pietelor financiare.

"Este esential sa continuam eforturile de relansare bugetara printr-o actiune ferma a statului, cu scopul de a stabiliza institutiile financiare si pietele", a spus presedintele Federal Reserve.

"Daca masurile luate de guvern, de Congres si de Federal Reserve reusesc sa readuca o anumita forma de stabilitate financiara, si doar in acest caz, dupa parerea mea, exista o perspectiva rezonabila ca actuala recesiune sa ia sfarsit in 2009 si ca 2010 sa fie un an de redresare", a estimat Bernanke.

Federal Reserve prevede, insa, ca refacerea economiei dupa actuala recesiune va dura, probabil, mai mult de doi sau trei ani, a mai spus Ben Bernanke.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Ben Bernanke Fed, #sfarsit recesiune SUA, #actiune redresare stat , #Ben Bernanke