Aurul s-a ieftinit dupa aprecierea dolarului

Marti, 29 Aprilie 2008, ora 14:57
1013 citiri
Aurul s-a ieftinit dupa aprecierea dolarului

Aurul s-a ieftinit, marti, dupa aprecierea dolarului, in contextul in care pretul mai scazut al petrolului i-a determinat pe investitori sa isi modifice pozitiile de tranzactionare inainte de sedinta de politica monetara a Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, relateaza Reuters.

Miscarea aurului este influentata de cursul dolarului, din cauza rolului metalului galben de investitie alternativa valutelor, actiunilor si obligatiunilor.

Cotatia spot a aurului a coborat pana la 886,05 dolari/uncie, comparativ cu nivelul de 891,65/892,65, de la inchiderea sedintei de tranzactionare de luni de la New York.

Aurul a inregistrat luni cotatia maxima de 895,50 dolari/uncie, ca urmare a cumpararii speculative generate de scumpirea record a petrolului.

Euro s-a depreciat pana la un minim al ultimelor patru saptamani fata de dolar, ca urmare a asteptarilor privitoare la statisticile europene si a rezultatelor bancare slabe, in timp ce miscarea dolarului a fost sustinuta de posibilitatea ca perioada de micsorare a dobanzii de politica monetara a Federal Reserve sa fi luat sfarsit.

Majoritatea analistilor se asteapta ca sistemul american de banci centrale sa scada dobanda cheie cu 25 de puncte de baza pana la 2%, dar speculatiile ca tendinta de relaxare a politicii monetare sa se fi terminat se accentueaza.

Aprecierea dolarului scumpeste aurul pentru posesorii de alte valute decat dolari americani si micsoreaza adesea cererea de lingouri. Metalul galben este considerat totodata un factor de protectie importiva inflatiei induse de scumpirea petrolului.

Petrolul s-a ieftinit marti inspre cotatia de 118 dolari/baril, dupa scumpirea record de luni.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#aur, #ieftinire, #dolar apreciere , #dolar