Dolarul a coborat la minimul ultimilor 13 ani fata de yen

Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 10:31
572 citiri
Dolarul a coborat la minimul ultimilor 13 ani fata de yen

Dolarul a coborat miercuri pana la cel mai mic nivel al ultimilor 13 ani fata de yen si fata de euro este situat la un minim al ultimelor doua luni si jumatate, dupa ce banca centrala a Americii, Federal Reserve, a decis sa reduca dobanda cheie.

Indicele dolarului a scazut cu aproximativ 0,1%, pana la 80,087 puncte. Fata de yen, dolarul s-a depreciat cu 0,3 puncte procentuale pana la 88,82 yeni, dupa ce saptamana trecuta era cotat la 88,10 yeni, informeaza Bloomberg.

Euro a atins cel mai mare nivel din ultimele doua luni si jumatate, de 1,4192 dolari. Ulterior, moneda unica s-a depreciat usor la 1,4046 dolari.

Euro ar putea creste pana la 1,45 dolari pana la finalul lunii, chiar daca perspectiva economica din zona euro ramane sumbra, este de parere un analist.

Federal Reserve a coborat dobanda cheie pana la un nivel ce nu a mai fost inregistrat vreodata si i-a atribuit o marja de fluctuatie de la 0 la 0,25%.

"Conditiile de pe piata muncii s-au deteriorat, iar statisticile disponibile arata un declin al cheltuielilor de consum, al investitiilor in afaceri si al productiei industriale", au aratat bancherii centrali americani in comunicatul Fed.

"Pietele financiare se confrunta cu probleme, iar conditiile de creditare raman aspre. Per ansamblu, perspectivele pentru evolutia situatiei economice s-au inrautatit si mai mult", atrage atentia Federal Reserve.

In acelasi timp, presiunile inflationiste s-au temperat semnificativ, iar membrii comitetului de politica monetara al Fed estimeaza ca, in contextul ieftinirii energiei si celorlalte marfuri si a deteriorarii perspectivelor privind activitatea economica, inflatia se va tempera in continuare in urmatoarele trimestre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#dolari scadere yen, #cotatii valutare depreciere, #apreciere yen euro, #dobanda cheie fed , #dolar