Analist Fed: Redresarea economica va fi dureros de lenta

Marti, 09 Iunie 2009, ora 11:32
717 citiri
Analist Fed: Redresarea economica va fi dureros de lenta
Foto: Daylife

Procesul de redresare al economiei va fi extrem de lent, este de parere Daniel Tarullo, expert pe reglementarea industriei financiare.

In timp ce majoritatea analistilor estimeaza o crestere a economiei pana la sfarsitul acestui an, Tarullo crede ca o intoarcere a situatiei va incepe de la un nivel foarte scazut, relateaza USA Today.

"Redresarea ar putea fi dureros de lenta, iar economia va ramane vulnerabila la noi socuri", a declarat Tarullo.

Desi unii analisti cred ca nu este nevoie sa fie grabite reformele, avand in vedere ca economia de abia se misca inainte, Tarullo a spus ca, daca se asteapta pana se intorc vremurile bune, se risca subminarea efortului pentru o schimbare.

"Este esential sa mergem inainte, in acest moment", a adaugat el.

Potrivit spuselor sale, Federal Reserve (banca centrala americana) planuieste sa supervizeze acele practici ale bancilor care ar putea pune in pericol intregul sistem financiar.

"Este nevoie de o reorientare majora a reglementarilor si supravegherii sistemului, pentru a confrunta problema riscului", a spus Tarullo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#redresare economica lenta, #Daniel Tarullo economie, #Federal Reserve reglementari , #stiri Federal Reserve