Bernanke: Nu intentionam sa ajutam in niciun fel bancile europene

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 18:38
1161 citiri
Bernanke: Nu intentionam sa ajutam in niciun fel bancile europene
Foto:progressivepolicy.org

Rezerva Federala din SUA nu are nicio intentie sa ajute bancile europene afectate de criza datoriilor suverane, a declarat presedintele institutiei, Ben S. Bernanke in fata senatorilor republicani.

Bob Corker, un senator republican din statul Tennesse, a declarat ca Bernanke a fost foarte clar privind intentia FED de a nu ajuta salvarea institutiilor financiare din zona euro, noteaza Bloomberg.

Lindsey Graham, un republican din statul Carolina de Sud a afirmat ca Bernanke le-a spus avocatilor prezenti in sedinta tinuta cu usile inchise ca "nu are nici autoritatea, nici intentia" de a ajuta cu bani tarile sau bancile din Europa.

Declaratiile au fost facute dupa terminarea sedintei de la Capitoliul din Washington.

Bernanke ar fi declarat ca nu intentioneaza sa intervina pentru institutiile financiare europene dincolo de masurile privind paritatea celor doua monede, dolar si euro, luate in mai 2010 pentru a ajuta regiunea sa iasa din criza.

In acelasi timp, Bernanke a mentionat ca "este evident ca ce se intampla in Europa ne poate afecta economia".

Seful Fed a mai declarat ca Statele Unite nu vor mai da bani nici Fondului Monetar International pentru a contracara turbulentele din Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Federal Reserve ajutor Europa, #bani America ajutor Europa, #Rezerva Federala SUA bani , #stiri Federal Reserve