Bursele americane au deschis pe verde

Vineri, 26 Decembrie 2008, ora 18:36
1068 citiri
Bursele americane au deschis pe verde

Bursele americane au deschis sedinta de vineri in urcare usoara, in contextul in care compania financiara GMAC, divizie a grupului General Motors (GM), a primit aprobarea bancii centrale a Statelor Unite, Federal Reserve, pentru a deveni holding bancar, relateaza Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average, al principalelor actiuni din sectorul industrial, a urcat cu 37,91 puncte, sau 0,45%, la 8.506,39 puncte, in timp ce indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 4,10 puncte, sau 0,47%, la 872,25 puncte.

Indicele compozit Nasdaq a urcat cu 3,90 puncte, sau 0,26%, la 1.528,80 puncte.

In urma deciziei Federal Reserve, compania GMAC ar avea acces la programe guvernamentale de creditare, evitand astfel falimentul, iar titlurile GM s-au apreciat cu 14%.

Directorul executiv al GM, Rick Wagoner, declara anterior ca falimentul companiei ar presupune lichidarea, din moment ce clientii vor refuza sa cumpere vehiculele companiilor ce nu ar putea emite garantii sau furniza piese de schimb.

Vanzarile de masini din Statele Unite au inregistrat un declin de 37% in noiembrie, marcand cea mai scazuta rata anuala din ultimii 26 de ani.

In contextul actualei crize financiare, General Motors trezeste cele mai multe motive de ingrijorare. Cu ocazia prezentarii rezultatelor semestriale, la inceputul lui noiembrie, conducerea companiei a admis ca fondurile sale, care scad vertiginos, nu vor permite companiei sa supravietuiasca fara ajutor in 2009.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#burse, #Wall Street, #verde , #stiri Federal Reserve