Fed va continua programele de stimuli financiari

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 13:43
325 citiri
Fed va continua programele de stimuli financiari
Foto: Coupleandcents

Federal Reserve, banca centrala americana, vor lasa rata dobanzii la nivelul minim istoric si vor continua sa acorde sprijin financiar pentru redresarea economiei, potrivit analistilor.

Miercuri seara, presedintele Fed, Ben Bernanke, si colegii sai vor incheia o sedinta de doua zile, in urma careia vor anunta, cel mai probabil, ca recesiunea din Statele Unite s-a incheiat si ca situatia economica se imbunatateste, relateaza Associated Press.

In acelasi timp, Fed va atrage atentia asupra cresterii ratei somajului si a dificultatilor in obtinerea creditelor, atat pentru consumatori, cat si pentru companii.

"Suntem intr-un fel de purgatoriu economic in acest moment. Suntem pe drum spre redresare, insa Fed mai are multe de facut pentru ca aceasta redresare sa fie de durata", a spus economistul sef de la PNC Financial Services Group, Stuart Hoffman.

Analistii asteapta sa vada daca Fed va face schimbari in programul menit a scadea ratele ipotecilor, care ar trebui sa sprijine piata imobiliara rezidentiala.

In prezent, ratele creditelor ipotecare pe 30 de ani au scazut la 5,04 procente, comparativ cu 5,78 de procente, anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#masuri Federal Reserve, #programe stimuli financiari , #stiri Federal Reserve