Soț agresor obligat de instanță să locuiască cu nevasta în aceeași casă. Cum le-au delimitat judecătorii ”teritoriul”

Vineri, 05 August 2022, ora 08:57
3539 citiri
Soț agresor obligat de instanță să locuiască cu nevasta în aceeași casă. Cum le-au delimitat judecătorii ”teritoriul”
Femeia abuzată va locui în continuare în casă cu soțul FOTO Pixabay

Judecătoria Huși a rezolvat un caz de violență domestică al unei familii din comuna Drânceni într-un mod inedit, obligând femeia abuzată să locuiască în aceeași casă cu soțul ei.

Agresorul a susținut că nu are unde să locuiască dacă pleacă din casă, drept urmare judecătorii au decis ca cei doi să locuiască în continuare împreună, însă i-au impus să folosească doar camerele din spatele casei, potrivit Vremea Nouă.

De asemenea, ținând cont că există posibilitatea să se întâlnească în curte, judecătorii au decis ca bărbatul să nu se apropie la mai mult de cinci metri de femeie, ordinul de protecție fiind valabil 6 luni.

„Nu e doar acesta, sunt multe cazurile în care judecãtorul trebuie sã analizeze foarte atent situatia, pentru a identifica o solutie adecvatã. Cei mai multi dintre agresori nu au unde locui în altã parte decât în cãminul conjugal. Dacã îl scoti de acolo si îi interzici sã se apropie de casã, el unde va sta?

Îl faci om al strãzii, practic, iar aceasta ar fi o iresponsabilitate, nu o solutie. Asa cã, precum în cazul acesta, trebuie sã gãsesti o variantã de rezolvare. El stã în spatele casei, ea în fatã. Sigur cã, privind în ansamblu, ambii sunt tot în acelasi mediu unde au avut loc actele de violentã domesticã, dar mãcar agresorul are cunostintã de faptul cã dacã se apropie de victimã riscã sã fie arestat. Nu e doar o chestiune petrecutã la Husi sau la Vaslui ori Bãrlad, ci peste tot, pentru cã în problematica aceasta a violentei domestice si a mãsurilor de urgentã care trebuie luate, sunt multe deficiente, multe neajunsuri.

De pildã, cel mai important aspect e acela cã nu sunt spatii pentru agresori, nu ai unde sã îi duci, sã îi tii. Unii au pãrinti, rude sau au alte solutii de cazare pe durata ordinului de protectie, dar altii nu au altã casã decât cea în care locuieste cu victima. Si atunci judecãtorul trebuie sã recurgã la solutii de acest gen. Politia îl verificã pe agresor constant, iar în aceste conditii coercitive speranta este ca cel reclamat sã îsi îndrepte comportamentul”, au spus avocatii, conform sursei citate.

Soția premierului Netanyahu, ”întinerită” cu 20 de ani într-o fotografie oficială. „Nu e amuzant. Mă sperie” FOTO
Soția premierului Netanyahu, ”întinerită” cu 20 de ani într-o fotografie oficială. „Nu e amuzant. Mă sperie” FOTO
La Ierusalim a avut loc un eveniment cu participarea personalului militar israelian și a familiei prim-ministrului Benjamin Netanyahu. La sfârșitul serii, soția premierului, Sara Netanyahu, a...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#femeie abuzata sot, #Husi, #sotie, #sot , #justitie