Femeie din Lugoj condamnată după ce i-a ascuns cadavrul mamei sale într-o pădure pentru a-i încasa în continuare pensia. Cu ce bani s-a ales

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 11:37
2229 citiri
Femeie din Lugoj condamnată după ce i-a ascuns cadavrul mamei sale într-o pădure pentru a-i încasa în continuare pensia. Cu ce bani s-a ales
Cadavrul femeii a fost descoperit în pădure după mai multe luni FOTO arhivă ziare.com

O femeie din Lugoj, județul Timiș, a fost condamnată la zece luni de închisoare cu executare după ce a ascuns în pădure cadavrul mamei sale pentru a-i încasa în continuare pensia.

Femeia, în vârstă de 56 de ani, a fost acuzată de profanare de cadavre sau morminte.

Cadavrul bătrânei a fost descoperit într-o pădure de lângă Lugoj în iulie 2019. Ancheta a scos la iveală că bătrâna decedată a fost dusă acolo în martie-aprilie 2019, cu un cărucior, de către fiica sa.

”Inculpata a recunoscut comiterea faptei și a declarat că, în urmă cu 4 ani, a scos-o pe mama sa din căminul de bătrâni din Lugoj, iar de atunci și până în luna martie 2019 a locuit cu aceasta în Lugoj. În această locație, în data de 18 martie 2019, mamei sale i s-a făcut rău, fapt pentru care a transportat-o la spital unde a stat internată 10 zile, întorcându-se acasă în data de 28 martie 2019”, se arată în rechizitoriu.

La câteva zile după externare, bătrânei i s-a făcut rău și a murit. Atunci, fiica sa a decis să nu anunțe decesul său pentru a continua să primească pensia.

Potrivit expertizei psihiatrice, femeia suferă de tulburare de personalitate disociată, dar a avut discernământul păstrat la momentul comiterii faptei. Ea nu s-a prezentat la niciun termen din proces.

”În ceea ce priveşte modalitatea de individualizare a executării, raportat la comportamentul procesual al inculpatei de a se sustrage de la desfășurarea fazei de judecată, la antecedența sa infracțională, la faptul de a nu fi fost exprimat acordul pentru eventualitatea prestării muncii în folosul comunității, instanța va dispune executarea pedepsei de mai sus în regim de deținere”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj.

Sentința nu a fost atacată cu apel, rămânând definitivă. Potrivit unor surse judiciare, în 26 septembrie 2022, femeia, dată în urmărire în urma condamnării, a fost găsită și încarcerată la Penitenciarul Arad.

Din cauza unei erori, femeia nu a primit decât pensia pentru o lună a mamei sale care a decedat

Deși de când bătrâna a decedat și până când a fost descoperită în pădure au trecut mai multe luni, fiica sa nu i-a încasat decât o singură pensie, de 791 de lei. Din cauza unei erori, fără să știe că bătrâna a murit, Casa de Pensii i-a tăiat pensia pe motiv de deces, au declarat surse judiciare pentru Adevărul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un șofer care a intrat pe contrasens, pe DN1, a băgat în spital o mamă și doi copii minori
Un șofer care a intrat pe contrasens, pe DN1, a băgat în spital o mamă și doi copii minori
O femeie şi doi copii au fost transportaţi la spitalele din municipiul Sibiu, după ce au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc marţi dimineaţa, pe DN1, între Bradu şi Avrig,...
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Inspectoratul de Jandarmi Braşov a amendat, la sfârşitul săptămânii trecute, zeci de persoane care au intrat cu autovehicule de teren, ATV-uri sau motociclete în zone protejate. Valoarea...
#femeie condamnata inchisoare, #lugoj, #cadavru, #padure, #mama, #pensie, #profanare morminte , #stiri juridice