Femeie găsită moartă în urma unui incendiu. Flăcările i-au cuprins locuința

Duminica, 19 Martie 2023, ora 12:02
1189 citiri
Femeie găsită moartă în urma unui incendiu. Flăcările i-au cuprins locuința
Pompierii la fața locului FOTO ISU Mureș

O femeie în vârstă de 86 de ani a fost găsită decedată de pompieri după ce au stins incendiul care a cuprins casa acesteia din Târgu Mureş, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş.

"În urma unui apel primit prin D.I.A.U. 112, pompierii Detaşamentului Târgu Mureş au intervenit în jurul orei 4,00, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară mecanică de intervenţie şi salvare de la înălţimi, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, precum şi o ambulanţă SMURD B2, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din Municipiul Târgu Mureş, strada Podeni. Ajunse la faţa locului echipajele au constatat faptul că incendiul se manifesta pe o suprafaţă de 100 mp la acoperişul casei şi în interiorul acesteia, cu flacără deschisă şi degajări de fum, prezentând pericolul de propagare la imobilul învecinat. S-a acţionat prompt pentru limitarea propagării, localizarea şi lichidarea incendiului. Din nefericire, la intrarea în imobil a fost identificată o victimă de cod negru, sex feminin, în vârstă de aproximativ 86 de ani, care prezenta arsuri", precizează sursa citată.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de aparatele de gătit (aragaz).

Tot duminică, în jurul orei 8, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Punctului de Lucru Sovata a intervenit în urma izbucnirii unui incendiu la o casă de locuit din oraşul Sovata, strada Lungă, menţionează ISU Mureş.

Incendiul s-a manifestat mocnit la nivelul unor grinzi din jurul hornului locuinţei, cu degajări mari de fum, fără propagare la alte elemente din construcţia imobilului.

Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu.

Cauza probabilă a producerii incendiului este în curs de stabilire, precizează sursa citată.

#femeie moarta, #incendiu, #Targu Mures , #incendiu