O femeie de aproape 250 de kg, lăsată ore în șir într-o autospecială ISU pentru că a fost refuzată de mai multe spitale: ”Nici Arafat n-o ia”

Duminica, 23 Aprilie 2023, ora 16:43
2847 citiri
O femeie de aproape 250 de kg, lăsată ore în șir într-o autospecială ISU pentru că a fost refuzată de mai multe spitale: ”Nici Arafat n-o ia”
Femeia a fost internată într-un final la Spitalul Municipal din Dorohoi FOTO captură video monitorulbt.ro

Familia unei femei cu obezitate din Botoșani, care cântăreşte aproximativ 250 de kilograme, acuză că mai multe spitale au refuzat să o preia după ce a căzut în casă şi s-a lovit la genunchi, astfel că pacienta a fost ţinută câteva ore în autospecială ISU cu care a fost transportată.

Familia femeii a declarat pentru monitorulbt.ro că pacienta a fost ţinută mai bine de patru ore într-o autospecială de transport victime multiple a ISU Botoşani, întrucât reprezentanţii Spitalului din Dorohoi le-au spus că nu o pot primi pentru că nu au un pat care să îi poată susţine greutatea şi că nici alte unităţi medicale nu o pot prelua. Femeia de 59 de ani, care locuieşte la câteva străzi distanţă de Spitalul Municipal Dorohoi, suferă de obezitate morbidă.

În înregistrările publicate de monitorulbt.ro se aude cum un cadru medical de la Spitalul din Dorohoi le acuză pe rudele femeii că fac ”mofturi la spital” şi le spune că nu poate aduce o saltea de acasă.

”Dacă o trimit, am sunat de trei ori, nu o ia nimeni. Pentru că nu au posibilităţi să aibă grijă de ea. Dacă nu are, n-o primeşte nimeni…. Nici Arafat n-o ia”, afirmă, la un moment dat, medicul.

După mai multe discuţii în contradictoriu, filmate de rudele pacientei, aceasta a fost primită de Spitalul din Dorohoi şi aşezată pe două saltele puse pe jos.

Managerul Spitalului Municipal Dorohoi, Valerian Andrieş, a declarat, duminică, pentru News.ro că femeia a fost adusă de ISU Botoşani, în urmă cu două zile, la spital. Medicii de aici au încercat să o transfere la Spitalul Judeţean din Botoşani sau la cel din Suceava, dar au fost refuzaţi.

”Este vorba despre o pacientă care acum două zile a venit la noi. Are 59 de ani şi aproximativ 250 de kilograme. A fost adusă de ISU cu autospeciala de victime multiple. A venit cu un traumatism genunchi bilateral. S-a încercat transferul la Spitalele Judeţene din Botoşani sau Suceava, dar nu s-a reuşit pentru că nu au aparatură medicală. Noi avem şi CT şi radiologie, dar nu susţine greutatea”, a declarat Valerian Andrieş, care este şi medic chirurg.

Managerul Spitalului din Dorohoi a format o comisie de medici care a stabilit, în urma unei consultări, să păstreze pacienta în acest spital, sub supraveghere medicală.

”Acum este internată la secţia de chirurgie, iar evoluţia este una foarte bună. În afară de faptul că este policontuzionată nu are alte probleme. Desigur, şi obezitatea morbidă. Mâine (luni - n.r.) aşteptăm să aducem un aparat de radiologie portabil, să îi facem radiologiile şi sperăm la un CT abdominal pentru că familia ei susţine că în ultimele două luni a luat 40-50 de kilograme şi ne gândim că ar putea fi o formaţiune...”, a declarat medicul.

La Spitalul Municipal din Dorohoi nu se găsea niciun pat special pentru pacientă, astfel că managerul a afirmat că a luat unul de la o societate privată.

”Noi am achiziţionat un pat special care să susţină pacienta. În 2 ore am reuşit să îl aducem de la Dorohoi de la un privat care face paturi pentru asemenea problemă. Evoluţia pacientei este bună, e stabilă. Mobilitatea genunchilor este bine, evoluţia este bună, sperăm să avem şi această investigaţie, să găsim CT-ul”, a mai declarat managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului cu FC Botoșani
Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului cu FC Botoșani
Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Zeljko Kopic, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă la un joc greu cu FC Botoşani, formaţie care a făcut meciuri...
#femeie obeza, #pacienta, #refuz, #spitale Romania, #Botosani, #paturi , #spital