Injecta acid în buze deși nu avea pregătire medicală. O tânără din București a băgat mai multe femei în spital

Miercuri, 31 Mai 2023, ora 13:56
1690 citiri
Injecta acid în buze deși nu avea pregătire medicală. O tânără din București a băgat mai multe femei în spital
Procedură cosmetică de mărire a buzelor FOTO Unsplash

O tânără de 23 de ani a fost reţinută de poliţiştii din Bucureşti după ce, începând din anul 2022, ar fi desfăşurat activităţi de injectare de acid hialuronic în buze unor femei, contra cost, deşia ea nu avea studii medicale sau pregătire de medic estetician. Mai multe tinere, inclusiv cea reţinută, au ajuns la spital cu probleme cauzate de aceste intervenţii, în unele cazuri fiind necesară intervenţia de urgenţă a unor chirurgi esteticieni.

Poliţia Capitalei a anunţat, miercuri, că poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 26 Poliţie au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar în care se fac cercetări privind exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi şi vătămare corporală din culpă.

”Din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2022 - prezent, la o adresă din Sectorul 4, o femeie, în vârstă de 23 de ani, ar fi exercitat acte medicale de chirurgie estetică fără să aibă calitate sau studii medicale în acest sens. Astfel, prin activităţile efectuate ar fi cauzat mai multor persoane traume fizice, iar pentru vindecare a fost necesară intervenţia în regim de urgenţă a unor medici specializaţi în chirurgie estetică”, a arătat sursa citată.

În urma percheziţiei, tânăra a fost dusă la audieri. De asemenea, au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, precum şi obiecte sanitare şi 3.800 de lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Totodată, au fost identificate două tinere, de 18, respectiv, 22 de ani, asupra cărora bănuita ar fi exercitat, în repetate rânduri, acte medicale de chirurgie estetică.

În baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraţilor cu propunere legală.

Potrivit unor surse judiciare, tânăra le injecta altor femei acid hialuronic în buze, deşi această activitate ar fi trebuit să fie realizată doar de un medic estetician. Ea avea în jur de trei programări pe zi, iar o astfel de ”intervenţie” costa 600 de lei. Mai multe tinere au ajuns ulterior la spital, având probleme din cauza injecţiilor, inclusiv tânăra reţinută.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi şi vătămare corporală din culpă.

Eveniment Quarterly Report

Trei persoane intoxicate cu insecticid într-un apartament din Cluj-Napoca au ajuns la spital
Trei persoane intoxicate cu insecticid într-un apartament din Cluj-Napoca au ajuns la spital
Trei persoane cu vârste între 60 şi 80 de ani care au anunţat că s-au intoxicat cu insecticid au fost evacuate sâmbătă dimineaţă, 23 septembrie, de pompieri dintr-un apartament din...
Zeci de elevi au ajuns de la școală la spital după ce au mâncat brioșe cu canabis. Profesorii au observat că au ”un comportament ciudat”
Zeci de elevi au ajuns de la școală la spital după ce au mâncat brioșe cu canabis. Profesorii au observat că au ”un comportament ciudat”
Aproximativ 90 de elevi de la o școală din Africa de Sud au ajuns la spital după ce au mâncat brioșe care ar fi conținut canabis, relatează BBC. Potrivit autorităților, în drum spre...
#femeie retinuta, #acid buze, #spital, #Bucuresti , #justitie