Femeie exploatată sexual timp de 12 ani de un cuplu de români. Agresorul a murit, iar soția lui a fost plasată sub control judiciar

Miercuri, 17 Mai 2023, ora 19:56
4752 citiri
Femeie exploatată sexual timp de 12 ani de un cuplu de români. Agresorul a murit, iar soția lui a fost plasată sub control judiciar
Cazul a fost reclamat procurorilor DIICOT Cluj FOTO / Pexels

O femeie a fost exploatată sexual, în Italia şi Elveţia, de un cuplu de români, timp de 12 ani. Cei doi soţi luau victimei toţi banii. Bărbatul a murit în 2022, iar femeia a fost plasată sub control judiciar.

”La data de 17 mai a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Dolj, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane”, au transmis, miercuri, Poliţia Română şi DIICOT, într-un comunicat de presă.

Sursele citate au precizat că, în perioada 2010 - 2022, persoana bănuită, împreună cu soţul său (decedat în anul 2022), ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Italiei şi al Elveţiei, o persoană vătămată, obţinând în acest mod venituri de peste 100.000 de euro.

”Persoana vătămată ar fi fost transportată în Italia şi adăpostită în diverse locaţii, inducându-i-se ideea că practicarea prostituţiei este o activitate lucrativă ca oricare alta, sens în care i-ar fi fost facilitat accesul în cluburile de noapte din Roma şi Sardinia. De asemenea, persoanei vătămate i-ar fi fost create conturi pe site-urile de profil din Italia, aceasta fiind transportată la adresele clienţilor sau obligată să practice prostituţia în spaţiile închiriate în acest scop”, se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit documentului, sumele obţinute în această modalitate ar fi fost însuşite în totalitate de către persoana bănuită şi soţul său, fiind remise personal de către persoana vătămată sau prin intermediul sistemelor de transfer bancar, iar, ulterior, utilizate pentru achiziţionarea unor imobile, în judeţul Dolj.

”Persoanei vătămate, recrutate în cursul anului 2010, prin folosirea metodei loverboy, i-ar fi fost indusă falsa impresie că îşi va întemeia o familie împreună cu soţul bănuitei. De asemenea, pentru a determina continuarea practicării prostituţiei de către persoana vătămată, cel care a recrutat-o ar fi folosit diferite metode de inducere în eroare, şantaj sau constrângere psihică, constând în ameninţarea cu suprimarea vieţii, în cazul refuzului de a continua să se prostitueze”, mai arată autorităţile.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive de stocare a datelor, chitanţe doveditoare ale unor transferuri bancare şi alte înscrisuri cu caracter probatoriu.

A fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra celor două imobile, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost achiziţionate cu sume provenite din comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

”La data de 17 mai a.c., procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus, faţă de persoana bănuită, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile”, se mai arată în comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian sunt acuzați că au bătut, violat și jefuit o austriacă de 58 de ani, de Crăciun, în 2023. În timpul audierii la tribunalul regional din Viena,...
Învățător dintr-o comună, condamnat la 3 ani cu suspendare pentru agresiune sexuală in formă continuată asupra unei eleve
Învățător dintr-o comună, condamnat la 3 ani cu suspendare pentru agresiune sexuală in formă continuată asupra unei eleve
Un învăţător din cadrul Şcolii Gimnaziale Măgura a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală la adresa unei eleve, în...
#femeie, #femeie exploatata, #agresiune sexuala, #agresori sexuali , #abuz