„Ajutor! Mă omoară!”. Cum au eliberat polițiștii, în ultimul moment, o femeie amenințată cu un cuțit de către iubitul gelos

Autor: N.G.
Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 03:28
6672 citiri
„Ajutor! Mă omoară!”. Cum au eliberat polițiștii, în ultimul moment, o femeie amenințată cu un cuțit de către iubitul gelos
Femeia a fost amenințată cu moartea în apartament FOTO Pixabay

Un bărbat din Alba Iulia, care a lipsit de libertate timp de mai multe ore o femeie, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. Ciprian G. este judecat pentru trei infracțiuni: lipsire de libertate în mod ilegal, lovire și alte violențe și amenințare.

Faptele penale au avut loc în 4 iulie 2022, iar prima decizie a fost pronunțată în 29 noiembrie 2022. Procurorii au reținut în rechizitoriu, în esență, că în data menționată, în intervalul orar 02:00 – 09:00, bărbatul a amenințat-o pe femeie cu moartea folosindu-se de un cuțit, a lovit-o cu pumnii și picioarele și a strâns-o de gât și nu i-a permis acesteia să părăsească apartamentul până în momentul intervenției polițiștilor.

Poliția a fost anunțată prin 112 de mama victimei, care a fost sunată în prealabil de aceasta. ”Organele de poliţie s-au deplasat la adresa indicată de mama persoanei vătămate, unde, în momentul în care au bătut la uşa imobilului, a răspuns o voce feminină care striga „Ajutor! Mă omoară!”, organele de poliţie procedând la deschiderea forţată a uşii şi la imobilizarea inculpatului”, se precizează în rechizitoriu.

Victima și agresorul au început o relație de iubire în luna decembrie a anului 2021. Din luna martie a anului 2022, relația dintre părţi a început să se deterioreze pe fondul geloziei și a agresivității manifestate de către bărbat.

În 3 iulie 2022, femeia a avut mai multe discuții în contradictoriu cu bărbatul, tot pe fondul geloziei manifestate de către acesta, iar spre seară cei doi s-au deplasat la domiciliul acestuia unde s-au pus să doarmă. În data de 4 iulie, în jurul orelor 01:00-02:00, bărbatul a trezit-o pe femeie și a început să îi adreseze mai multe întrebări în legătură cu foștii săi iubiți, dar şi cu eventuale infidelități față de el.

A pus cuțitul la gâtul femeii

”În împrejurările arătate, inculpatul s-a deplasat în bucătărie, de unde a luat un cuțit pe care l-a pus la gâtul persoanei vătămate, spunându-i ”de data asta nu mai scapi”. Ţinând cuțitul la gâtul persoanei vătămate, inculpatul i-a cerut acesteia să îi spună cu cine l-a înșelat, amenințând-o că o va lovi cu cuțitul, exercitând astfel presiuni psihice asupra acesteia să recunoască împrejurarea că l-ar fi înşelat. În contextul discuțiilor contradictorii care au continuat, inculpatul a început să o lovească pe persoana vătămată cu pumnii și picioarele la nivelul capului și al corpului.

Ulterior, în jurul orelor 05:00, persoana vătămată a început să îi ceară, în repetate rânduri, inculpatului să îi dea voie să plece, însă acesta a refuzat, spunându-i ”de aici nu mai pleci”. În jurul orei 09:00 dimineața, profitând de faptul că inculpatul a adormit, persoana vătămată și-a luat telefonul, lăsat de inculpat pe o noptieră, și a trimis un mesaj text martorei (...), în care o anunța pe aceasta că nu este lăsată să plece din apartament și îi cerea să sune la poliție”, se mai precizează în dosar, potrivit hotărârii publicate pe rejust.ro.

Ulterior a fost anunțată poliția, care a intervenit în forță în apartamentul bărbatului. Acesta a fost reținut, iar femeia eliberată. Bărbatul nu a recunoscut nici în timpul anchetei și nici în instanță faptele.

”De data asta nu mai scapi”

”Instanţa reţine modul periculos în care a acţionat inculpatul – pe fondul geloziei, acesta i-a pus un cuţit la gât persoanei vătămate, spunându-i ”de data asta nu mai scapi”, manifestându-se agresiv fizic faţă de victimă, prin aplicarea unor lovituri cu pumnii şi picioarele – împrejurări care relevă gravitatea deosebită a faptelor, remarcându-se totodată şi reiterarea comportamentului infracţional violent faţă de aceeaşi victimă (inculpatul recunoscând că a mai agresat-o fizic în trecut), toate acestea constituind, în opinia instanţei, argumente care relevă că faptele inculpatului prezintă un grad ridicat de periculozitate.

Probele administrate relevă că inculpatul a acţionat violent asupra persoanei vătămate şi a ameninţat-o, acesta reiterând inclusiv în cursul procesului, cât s-a aflat sub măsura controlului judiciar, acelaşi comportament obsesiv faţă de victimă, prin întrebări repetitive legate de eventualele relaţii ale persoanei vătămate pe timpul cât a fost arestat. Inculpatul nu s-a rezumat doar la ameninţări şi violenţe fizice, ci a şi privat de libertate persoana vătămată în decursul mai multor ore, interzicându-i să părăsească imobilul în care avea loc conflictul dintre cei doi, stare care a trenat până la apariţia organelor de poliţie”, se mai precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

În final, magistratul a considerat că se impune o pedeapsă cu suspendare, care ar fi ”un avertisment necesar şi totodată suficient de puternic pentru îndreptarea comportamentului social” al bărbatului. A mai fost obligat să efectueze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile. Victima acestuia ar urma să primească daune morale în valoare de 5.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost...
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
#femeie, #lipsire libertate, #barbat, #proces, #inchisoare , #justitie