Victimă a violenței domestice, la procesul concubinului care a bătut-o până i-a rupt splina: „Să fie iertat”

Luni, 03 Octombrie 2022, ora 03:48
6462 citiri
Victimă a violenței domestice, la procesul concubinului care a bătut-o până i-a rupt splina: „Să fie iertat”
O femeie bătută cu sălbăticie de concubin a cerut ca bărbatul să fie iertat FOTO Pixabay

Un tânăr de 25 de ani, trimis în judecată pentru vătămare corporală după ce și-a bătut concubina până i-a rupt splina, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare. La proces, victima a cerut ca bărbatul „să fie iertat”.

Curtea de Apel Suceava a pronunțat recent sentința finală într-un dosar de vătămare corporală în care a fost trimis în judecată un tânăr de 25 de ani acuzat că și-a bătut cu sălbăticie concubina, pe fondul consumului de alcool și geloziei.

Agresiunea a avut loc în seara zilei de 14 noiembrie. Pe fondul consumului de alcool, bărbatul i-a reproșat concubinei sale că „în perioada în care a fost plecat la muncă în Spania, aceasta a avut relaţii intime cu alţi bărbaţi şi că a cheltuit nejustificat sumele de bani pe care i le-a trimis”.

Femeia, însărcinată în 20 de săptămâni, a fost bătută cu sălbăticie timp de 30 de minute. Tânăra a fost lovită pe spate și în zona abdominală, fiind izbită de pereți.

„Agresiunea a durat aproximativ 30 de minute, iar la un moment dat persoana vătămată a ieşit în curtea locuinţei solicitând ajutor, implorându-l pe inculpat să nu o mai lovească. Văzând starea generală de rău a victimei, inculpatul a solicitat prin serviciul de urgenţă SNUAU 112 un echipaj de ambulanţă pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale concubinei sale”, se mai arată în rechizitoriu.

Femeia a fost dusă de urgență la spital, unde a fost supusă de urgență unei intervenții chirurgicale, având splina ruptă.

Pedeapsă simbolică în primă instanță

În primă instanță, tânărul, care a recunoscut acuzațiile, a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru violență în familie. Sentința a fost atacată cu apel, iar Curtea de Apel Suceava a decis că sentința este nelegală, impunându-se schimbarea încadrării juridice întrucât viața victimei a fost pusă în pericol.

Astfel, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe tânăr la trei ani de închisoare cu suspendare. În pronunțarea sentinței, judecătorii au avut în vedere că tânărul nu are antecedente penale, iar victima a cerut „să fie iertat” pentru a continua să muncească şi să-şi crească împreună copiii.

„Punând în balanţă toate criteriile de individualizare prevăzute de lege, Curtea apreciază că o pedeapsă de 3 ani închisoare aplicată inculpatului este aptă să realizeze atât prevenţia generală, cât şi prevenţia specială şi să satisfacă scopul preventiv-educativ al pedepsei, prin executarea pedepsei urmărindu-se formarea unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept şi de regulile de convieţuire socială”, se arată în sentința Curții de Apel Suceava, care este defintivă.

Citește și:
Cum a vrut să scape o femeie din Spania, după ce și-a ucis soțul. A pus capul într-o cutie și l-a dat vecinei susținând că sunt jucării sexuale
Cum a vrut să scape o femeie din Spania, după ce și-a ucis soțul. A pus capul într-o cutie și l-a dat vecinei susținând că sunt jucării sexuale
O femeie din Spania care i-a dat unei vecine o cutie în care se afla capul decapitat al soțului ei a susținut că aceasta conținea jucării sexuale. Carmen Merino, în vârstă de 64 de ani,...
Zeci de persoane păcălite de o femeie care le-a promis angajări la stat: "I-a chemat la interviuri și le-a dat grile de examen"
Zeci de persoane păcălite de o femeie care le-a promis angajări la stat: "I-a chemat la interviuri și le-a dat grile de examen"
O femeie din Capitală a fost reţinută pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale, fiind acuzată că a primit suma totală de...