A fost reluata activitatea la Combinatul Feral SRL

   

Combinatul Feral SRL din Tulcea si-a reinceput, joi dimineata, activitatea, dupa ce timp de aproape sapte luni productia a fost sistata. "Asa cum era programat, la ora 8,00, cele doua cuptoare din sectia Ferom I si-au inceput activitatea, conducerea combinatului dorind ca, etapizat, sa puna in functiune toate cele cinci cuptoare ale sectiei", a declarat, pentru AGERPRES, presedintele sindicatului Feral, Cornel Blaja. El a precizat ca, in prezent, la combinatul de feroaliaje din Tulcea lucreaza 415 persoane. Directorul executiv al Feral, Cantemir Gafar, a sustinut ca in aceasta luna productia de feroaliaje va fi de circa 3.000 de tone.

"Conform planului de productie pe luna octombrie, vom da circa 3.000 de tone de feroaliaje, mai precis ferocrom carburat, un feroaliaj de inalta calitate cerut pe piata mondiala pentru productia de oteluri speciale", a precizat Gafar. Incepand cu luna martie, combinatul Feral SRL si-a sistat activitatea din cauza ca nu a mai beneficiat de energie electrica, in urma divergentelor dintre conducerea unitatii si doi furnizori - Petprod si CEZ Vanzare. Conducerea combinatului a renuntat la serviciile Petprod din cauza ca aceasta societate ar fi solicitat nejustificat sume mai mari decat cele prevazute in contract.

Pe de alta parte, noul furnizor de energie, CEZ Vanzare s-a vazut in imposibilitatea de a-si onora obligatiile financiare, ca urmare a faptului ca Petprod nu a anuntat societatea Enel SA ca renunta la contractul cu Feral SRL. Combinatul din Tulcea, cel de-al treilea mare potential consumator de energie electrica din tara, dupa Alro Slatina si Mittal Galati, a inceput sa functioneze in 1976, fiind unicul producator de feroaliaje din siderurgia nationala care comercializeaza feroaliaje de siliciu, mangan, crom, siliciu metalic si feroaliaje speciale.

La 19 martie 2002, pachetul majoritar de actiuni al unitatii a fost achizitionat de Feral LTD Jeresy, investitori ucraineni, societatea devenind SC Feral SRL Tulcea. Produsele obtinute in Romania sunt exportate in Asia, Europa, America de Nord.
Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 14:21
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
PREMIERUL ORBAN, VIZITA DE LUCRU IN JUDEEsUL TULCEA
Premierul Ludovic Orban efectueaza astazi o vizita in judetul Tulcea, impreuna cu ministrul ...
"ORBAN SE POZEAZA CU PROIECTELE PSD DIN JUDEEsUL TULCEA, IN LIPSA UNOR REALIZARI LIBERALE "
Vizita la Tulcea a premierului Ludovic Orban a fost catalogata de deputatul PSD Tulcea Anisoara Radu ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor