Ce poți să faci ca să fii mai fericit în lunile care urmează. Sfaturi de la specialiști

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 23:33
2953 citiri
Ce poți să faci ca să fii mai fericit în lunile care urmează. Sfaturi de la specialiști
Fericirea vine din lucruri simple FOTO: Unsplash.com

Afară se face tot mai frig, ziua e tot mai scurtă și avem tendința să fim mai deprimați. Însă nu uita să acorzi suficientă atenție sănătății tale atât fizice, cât și psihice.

Setează-ți intenția de a te bucura de aceste Sărbători

Cercetari realizate de psihologul Barbara Fredrickson au relevat faptul că atunci când o persoană își setează emoții pozitive, va deveni mai deschisă, mai sensibilă și va trece prin experiențe pozitive. În plus, buna dispoziție este contagioasă și vă dă motive în plus de bucurie.

Savurează fiecare moment

Cercetările realizate de Fred Bryant, profesor de psihologie, au scos la iveală faptul că savurând momentele de bine în creier se formează legături neuronale care păstrează și mai bine amintirile. Cu cât ești mai conștient de starea de bine și te bucuri de ea, cu atât mai bine se va “cimenta” această amintire.

Ia o pauză

Atunci când te simți copleșit de ceea ce ți se întâmplă, ia o pauză. Bea un ceai, fă o baie, ieși la plimbare, fă yoga. Studii realizate la Harvard spun ca în momentele de stres trebuie să te concentrezi doar pe un anumit lucru, de preferință pozitiv. O minte “multitasking” este, de obicei, nefericită.

Ieși în oraș

Acum este momentul perfect pentru a ieși în oraș. Fie că preferi să mergi la restaurante sau alegi să călătorești mai departe de casă pentru a vizita o cetate istorică, este important să găsești motive pentru a ieși din casă.

Mănâncă ciocolată

Cercetătorii au descoperit că a mânca cu atenție o bucată de ciocolată îți poate îmbunătăți starea de spirit. A mânca cu atenție înseamnă a fi pe deplin prezent în experiență, a savura gustul și mirosul și a te concentra pe acest mic deliciu.

Alege să faci mișcare

Chiar dacă nu ești un mare fan al antrenamentului, cel puțin nu în sensul convențional al termenului, este important să faci mișcare chiar și atunci când vremea nu îți permite să ieși în natură.

De exemplu, dacă nu îți place să mergi la sală sau să alergi, poate adori drumețiile. Dă-ți voie să găsești acele moduri în care îți place să-ți miști corpul și apoi fă-o, cât de des poți.

Nu numai că te va ajuta să rămâi sănătos, dar te va ajuta și să dormi mai bine și îți va oferi o eliberare mare de endorfine, care îți vor îmbunătăți foarte mult starea de spirit.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#fericire, #iarna, #miscare, #iesiri restaurant, #ganduri pozitive , #fericire