Ferma viitorului din prezent inventată de experți: Totul va deveni ”inteligent” VIDEO

Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 01:00
6040 citiri
Ferma viitorului din prezent inventată de experți: Totul va deveni ”inteligent” VIDEO
Ferma viitorului va avea vaci dotate cu dispozitive inteligente FOTO: Daily Mail

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Soutwest Jiaotong, care a publicat un studiu amplu în revista iScience pe 1 decembrie 2022, a dezvăuit cum va arăta ferma viitorului din prezent. Experții au dezvoltat un instrument similar unui ceas inteligent care se va pune în jurul gâtului vacilor pentru a monitoriza sănătatea, reproducerea și locul unde se află animalele.

Cercetarea specialiștilor de la Universitatea Southwest Jiaotong din China susține că aceste dispozitive inteligente vor fi utilizate pentru dotarea vacilor din fermele viitorului apropiat, un pas spre tehnologizarea acestora, potrivit Daily Mail.

„Monitorizarea informațiilor privind mediul și sănătatea bovinelor poate ajuta la prevenirea bolilor și la îmbunătățirea eficienței creșterii și gestionării pășunilor”, a spus Zutao Zhang, coautor al studiului.

Cum poți reduce riscul de cancer cu 22%: O metodă simplă pe care o poți aplica

„Aceste informații pot include concentrația de oxigen, temperatura și umiditatea aerului, cantitatea de exerciții fizice, ciclurile reproductive, bolile și producția de lapte”, a explicat expertul.

Dispozitivele inteligente sunt purtate în jurul gâtului și gleznelor vacilor. Acestea conțin un mecanism unic de îmbunătățire a mișcării care utilizează magneți și un pendul pentru a amplifica mișcările mici pe care le fac vacile.

Odată capturată, energia cinetică din mișcările vacii este stocată într-o baterie cu litiu și folosită pentru alimentarea dispozitivului. Aceasta înseamnă că dispozitivul nu trebuie să fie încărcat ca un smartwatch tradițional.

Avertisment major pentru omenire: Un dezastru natural va lovi 30 de zile pe an în plus

„Există o cantitate extraordinară de energie cinetică care poate fi recoltată în mișcările zilnice ale bovinelor, cum ar fi mersul, alergarea și chiar mișcarea gâtului”, a spus co-autorul studiului Yajia Pan.

Pentru a testa dispozitivul, cercetătorii l-au testat pe participanți umani. Testele au arătat că, chiar și o mișcare ușoară a fost suficientă pentru a alimenta măsurarea temperaturii pe dispozitiv.

„Energia cinetică este peste tot în mediul înconjurător – frunzele legănându-se în vânt, mișcarea oamenilor și a animalelor, ondularea valurilor, rotația Pământului – toate aceste fenomene conțin multă energie cinetică”, a spus Zhang.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Orașul din România unde se va construi una dintre cele mai mari ferme de reproducție a porcilor din UE. „Investiţie 100% românească”
Orașul din România unde se va construi una dintre cele mai mari ferme de reproducție a porcilor din UE. „Investiţie 100% românească”
Primarul comunei Semlac, Letiţia Stoian, a anunțat că una dintre cele mai mari ferme de reproducţie suine din Europa, cu o capacitate de 5.000 de capete, se construieşte cu 20 de milioane de...
„Fir-ar mama ei a dracu' de zdreanță! Mi-e scârbă de mine!”. Diana Șoșoacă, pusă la punct de soțul abuzat timp de doi ani
„Fir-ar mama ei a dracu' de zdreanță! Mi-e scârbă de mine!”. Diana Șoșoacă, pusă la punct de soțul abuzat timp de doi ani
Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a reacționat virulent la adresa acesteia, dezvăluind că de doi ani îndură comportamentul abuziv al partenerei de viață. „Am...
#ferma, #ferma vaci, #fermele viitorului, #vaci, #vaci lapte, #ferme vaci, #ferme, #dispozitive inteligente, #ferma vaci lapte , #inventii