Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cât va mai pilota Fernando Alonso în Formula 1

Vineri, 08 Aprilie 2022, ora 10:41
2161 citiri
Cât va mai pilota Fernando Alonso în Formula 1
Fernando Alonso. Foto: Facebook / Fernando Alonso

Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial, a declarat, vineri, că speră să piloteze în Formula 1 "încă doi sau trei ani", relatează Le Figaro.

Sub contract cu Alpine din 2021, Alonso nu intenţionează deocamdată să-i lase locul pilotului de rezervă al echipei, australianul Oscar Piastri (21 ani), campion în Formula 2 în sezonul trecut.

"Cred că dacă aveam 25 de ani nu mai vorbeam despre asta", a declarat spaniolul în cursul unei conferinţei de presă, înaintea Marelui Premiu al Australiei.

Pentru Alonso este o chestiune legată de performanţă: "Anul trecut, cred că am făcut ceea ce trebuie (n.r. - a terminat pe locul 10 în campionat, înaintea coechipierului său Esteban Ocon). Anul acesta, vom vedea cum merge, dar este o chestiune de performanţă şi nu de vârstă. Încă mă simt competitiv şi rapid şi am momente bune în Formula 1, aşa că o să mai concurez, cred că încă vreo doi sau trei ani. Dacă e cu Alpine, va fi bine, dacă e cu altă echipă, va fi de asemenea bine. Discuţiile vor începe în vară".

Fernando Alonso a concurat în Formula 1 între 2001 şi 2018, câştigând titlurile mondiale alături de Renault în 2005 şi 2006. Spaniolul a mai pilotat pentru McLaren în 2007 şi apoi între 2005 şi 2018. El a luat parte la Cursa de 500 de mile de la Indianapolis, în 2017 şi 2019.

După doi ani de absenţă, el a revenit în Formula 1 anul trecut, la echipa Alpine.

În această perioadă, el a participat la Campionatul Mondial de anduranţă, câştigând Cursa de 24 de ore de la Le Mans în 2018 şi 2019 şi titlul mondial în 2018-2019. Alonso a concurat, de asemenea, la cursa de 500 de mile de la Indianapolis, precum şi în Raliul Dakar.

Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Liderul campionatului mondial de Formula 1 şi campion en-titre, pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), a câştigat duminică Marele Premiu al Chinei, la Shanghai, a cincea etapă a...
#Fernando Alonso, #formula 1, #Fernando Alonso Formula 1 , #stiri Fernando Alonso