Formula 1: Ferrari "a scos pe piață" noul model, ultimul dinaintea "erei Hamilton"

Marti, 13 Februarie 2024, ora 15:54
1417 citiri
Formula 1: Ferrari "a scos pe piață" noul model, ultimul dinaintea "erei Hamilton"
Noul model Ferrari

Echipa italiană Ferrari, cea mai titrată din istoria Formulei 1, şi-a prezentat, marţi, noul monopost "SF-24" pentru viitoarea ediţie a Campionatului Mondial, ultimul pe care îl va pilota spaniolul Carlos Sainz jr, care îi va ceda locul în 2025 englezului Lewis Hamilton, informează EFE.

Pilotul monegasc Charles Leclerc, care şi-a reînnoit luna trecută contractul pe mai multe sezoane, şi spaniolul Carlos Sainz vor beneficia de o nouă maşină cu care vor încerca să pună capăt hegemoniei Red Bull. "SF-24" este al 70-lea model de monopost Ferrari construit pentru Campionatul Mondial de Formula 1 şi care a fost prezentat virtual tuturor fanilor echipei "Căluţului Cabrat".

Maşina păstrează culoarea roşie care reprezintă tradiţia acestei mărci, dar include şi detalii de culoare în alb şi galben, care, în afara funcţiei estetice, vor să reprezinte o legătură cu oraşul Modena (provincia Emilia Romagna), locul naşterii lui Enzo Ferrari.

Negrul, în schimb, îşi pierde din proeminenţă, rămânând doar în partea inferioară a maşinii şi la haloul de protecţie.

Carlos Sainz a evaluat maşina înainte de ultimul său sezon la Ferrari. "Când am văzut prima dată 'SF-24', am vrut să intru în ea şi să pornesc motorul. Abia aştept să o pot conduce pe circuit, pentru că aşa cum arată simulatorul este un pas înainte pe care ni-l dorim cu toţii', a spus Sainz jr.

"Obiectivul este să avem o maşină mai manevrabilă şi, prin urmare, cu un ritm constant de cursă, care sunt cerinţele de bază pentru a lupta la victorie", a adăugat pilotul spaniol.

La rândul său, Leclerc a precizat că-i place mult noul proiect, ''în special noile detalii ale caroseriei în alb şi galben".

Cei doi piloţi vor mai aştepta câteva zile pentru a testa noul model pe emblematicul circuit Fiorano din Maranello (Modena), sediul Ferrari, din motive comerciale.

Campionatul Mondial 2024 va debuta pe 2 martie, cu Marele Premiu al Bahrainului, pe circuitul din Sakhir.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Doliu în Formula 1. A murit un fost pilot brazilian, cu nume celebru
Doliu în Formula 1. A murit un fost pilot brazilian, cu nume celebru
Fostul pilot brazilian de Formula 1 Wilson Fittipaldi a decedat la Sao Paulo, la vârsta de 80 de ani, a anunţat vineri Confederaţia Braziliană a sporturilor cu motor. Wilson Fittipaldi a...
Lovitură pe piața media: ce televiziune va transmite Formula 1 în următoarele trei sezoane
Lovitură pe piața media: ce televiziune va transmite Formula 1 în următoarele trei sezoane
O nouă televiziune a achiziționat drepturile de a transmite următoarele trei sezoane ale Formulei 1. După ce cursele s-au văzut în anii trecuți pe DigiSport sau PrimaSport, Formula 1 se...
#ferrari, #formula 1, #Lewis Hamilton, #Charles Leclerc , #stiri Formula 1