Vanzarile de Ferrari s-au triplat, in aceasta vara - afla de ce

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 09:00
2690 citiri
Vanzarile de Ferrari s-au triplat, in aceasta vara - afla de ce
Foto: Arhiva

Inmatricularile de autoturisme Ferrari "au explodat" in lunile de vara, potrivit statisticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Daca pana in luna mai doar doua automobile Ferrari noi erau inmatriculate, in iunie s-au mai inregistrat doua, in iulie trei, iar in prima parte a lunii august alte doua, conform datelor DRPCIV.

"Una dintre explicatii ar fi accesul la dividende in conditiile in care la mai multe companii dividendele se dau dupa 1 iunie. Ar mai fi chiar modalitatea de folosire a masinilor, clientii de la noi preferand lunile de vara pentru iesiri, excursii, zile de circuit, concedii si multe achizitii se fac cu cateva luni in urma pentru a le primi atunci cand au mai mult timp liber", a spus Lucian Sonea, marketing manager al Forza Rossa, importatorul Ferrari si Lotus pe piata locala, citat de Ziarul Financiar.

Anul acesta companiile listate pe bursa de la Bucuresti au distribuit dividende in valoare de peste 3,7 mld. lei (840 mil. euro), cele mai mari din istoria pietei locale. O contributie semnificativa a avut-o Petrom, care a anuntat ca va plati dividende de 1,75 mld. lei, cu 75% mai mult decat in 2011.

Investitia in actiunile emise de companiile care distribuie dividende a devenit in ultimii ani o alternativa la depozitele bancare, in conditiile in care profiturile companiilor au crescut mai repede decat preturile actiunilor.

Unele companii de pe bursa au ajuns sa le distribuie actionarilor dividende care aduc un randament net de peste 7%, cat este dobanda medie la depozitele in lei pe un an. Cele mai mari randamente ale dividendelor au fost inregistrate de SIF Transilvania, de 20,2% si SIF Moldova, de 14,2% in conditiile in care acestea au beneficiat de vanzarea in 2011 a participatiilor de la BCR.

Un alt factor care a influentat decizia de achizitie au fost saloanele auto anterioare, precum cel de la Frankfurt sau Geneva, printre modelele livrate in acest an fiind inclusiv un Ferrari FF de peste 250.000 de euro.

Potrivit oficialilor Forza Rossa, printre clientii de Ferrari sunt si cetateni straini care traiesc in Romania precum executivi din companii multinationale sau antreprenori straini cu afaceri pe plan local.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Ferrari vanzari Romania 2012, #Ferrari Romania vanzari , #Romania