A murit Sergio Pininfarina, celebrul designer al Ferrari

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 14:10
2073 citiri
A murit Sergio Pininfarina, celebrul designer al Ferrari

Sergio Pininfarina, celebrul designer al Ferrari, a murit, in noaptea de luni spre marti, la varsta de 85 de ani, in locuinta sa din Torino.

Sergio Pininfarina, supranumit si zeul designerilor auto, a dat viata unora dintre cele mai frumoase modele Ferrari, dar a contribuit si la liniile de autoturisme FIAT, Alfa Romeo, Rolls Royce.

Intr-o declaratie de presa, Ferrari l-a numit pe Pininfarina "un om exceptional". Reprezentantul Ferrari, Luca di Montezemolo, a spus ca "Sergio a fost unul dintre cei mai importanti promotori ai conceptului Made in Italy in intreaga lume, un om care a dat Italiei credibilitate si splendoare", potrivit USA Today.

Si reprezentantii Maserati, care este detinuta, de asemenea, de Ferrari, au deplans moartea celebrului designer. "Odata cu trecerea in nefiinta a lui Sergio Pininfarina, Italia a pierdut unul dintre cei mai prestigiosi ambasadori ai sai in intreaga lume si, in acelasi timp, Maserati a pierdut un adevarat prieten", a spus Harald Wester, CEO al Maserati.

"Sergio a contribuit la nasterea a doua modele etalon ale stilului auto italian, Maserati GranTurismo si GranTurismo Convertible. Locul sau in istoria auto este asigurat, contributia sa fiind uriasa. Ne va lipsi foarte mult", a adaugat Wester.

Sergio Pininfarina este recunoscut pentru ca a fost printre primii care au vazut automobilul ca o forma de arta, el punandu-si amprenta pe designul unor modele celebre cum ar fi Ferrari Testarossa, Fiat 124 Sport Spider, Alfa Romeo Spider sau Peugeot 406 Coupe.

In martie 2008, a primit un loc binemeritat in "European Automotive Hall of Fame".

Sergio Pininfarina s-a implicat si in viata politica, fiind numit, in 2005, senator pe viata de catre presedintele de atunci al Italiei, Carlo Azeglio Ciampi.

Pininfarina se retrasese din viata publica, dupa 2008, un an nefast in care fiul sau si-a pierdut viata intr-un accident, la numai 51 de ani. De altfel, Pimifarina a supravietuit atat sotiei, cat si celor doi copii ai sai.

#Sergio Pininfarina murit, #Pininfarina designer Ferrari murit, #Sergio Pininfarina designer Ferrari murit , #stiri Ferrari