Ferrari a prezentat noul model 458 Italia

Marti, 28 Iulie 2009, ora 17:53
1096 citiri
Ferrari a prezentat noul model 458 Italia

Ferrari a dezvaluit, marti, primele imagini si informatii ale noului 458 Italia, inlocuitorul pregatit pentru vechiul F430.

Cu o caroserie desenata cum era si normal de Pininfarina si un interior pe care si-a lasat amprenta Donato Coco, seful de design Ferrari, noul 458 Italia promite o abordare mult mai atragatoare a modelelor sportive. Designul respecta liniile traditionale insa propune si cateva elemente de design revolutionare sau preluate de la California.

Italienii sustin ca au reusit sa obtina un coeficient aerodinamic foarte mic cu ajutorul unor aripioare inglobate in prizele de aer ale spoilerului frontal. Acestea sunt flexibile si se pot deforma astfel incat sa permita o curgere perfecta a aerului. In partea posterioara, supercarul adopta o linie a blocurilor optice regasita si pe California dar introduce trei tevi de esapament cromate, aliniate orizontal, o premiera de design pentru Ferrari. Aspectul exterior este completat de o serie de jante din aliaj cu cinci spite, foarte subtiri, care lasa sa se intrevada discurile perforate si etrierele Brembo.

Noutatile continua si sub capota, 458 Italia fiind propulsat de un motor V8, de 4.5 litri si injectie directa, capabil sa dezvolte 570 de cai putere la 9000 de rotatii si un cuplu motor de 540 Nm, disponibil la 6000 rpm. Resursele sunt cu mult peste cele oferite de predecesorul F430, care livra 503 cai putere si 470 Nm.

Asemeni modelului California, noul 458 Italia va transmite puterea totala prin intermediul unei cutii automate cu dublu ambreiaj. Italienii vor oferi insa, cel mai probabil, si o transmisie manuala pentru supercarul de 570 cai putere.

Cum era de asteptat, resursele generate de unitatea V8 ii imprima celui mai nou membru al familiei Ferrari performante demne de invidiat: viteza maxima pentru 458 Italia este de 326 de km/h, cu 9 km/h mai mult decat vechea generatie F430. Potrivit comunicatului oficial, noul model ar putea depasi performantele actualului Scuderia si chiar pe cele ale exclusivistului Enzo.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Ferrari 458 Italia, #urmas Ferrari F430 , #stiri Ferrari