Ferrari critica dur noul regulament al Formulei 1

Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 15:44
1646 citiri
Ferrari critica dur noul regulament al Formulei 1

Presedintele Scuderiei Ferrari, Luca di Montezemolo, considera ca trecerea la motoare turbo in patru cilindri incepand din 2013 este o masura "patetica" si ca nu are ce cauta in Formula 1.

"Patru cilindru nu reprezinta Formula 1. Nu vom construi asa ceva pentru masinile noastre de strada, iar pentru cea mai importanta competitie de curse suna putin patetic. De ce nu am putut avea motoare V6? Nu ar trebui sa confundam accesibil cu ieftin.

Daca exista cea mai mica posibilitate sa amanam introducerea celor patru cilindri, vom lucra la asta. Exista o sansa si avem nevoie de unitate.", a declarat presedintele Scuderiei Ferrari in cadrul unui interviu acordat publicatiei germane Auto Motor und Sport.

Scuderia Ferrari este sustinuta si de cei de la Mercedes, care considera ca motoarele V8 sunt cele mai accesibile in acest moment.

Consiliul Mondial al FIA a decis la sfarsitul anului trecut sa introduca motoare turbo de 1.6 litri in patru cilindri incepand din sezonul 2013, cu scopul de a apropia competitia de noile cerinte ale industriei auto.

C.F.

#Ferrari critica FIA, #regulament Formula 1 2013, #Luca Di Montezemolo , #stiri Ferrari