Masinile de lux fac furori la Geneva

Sambata, 08 Martie 2008, ora 15:24
2722 citiri
Masinile de lux fac furori la Geneva

Cu siguranta cele mai vizitate standuri din cadrul Salonului Auto de la Geneva sunt cele ale producatorilor de automobile de lux, cum ar fi Rolls Royce, Bugatti sau Ferrari, iar cel mai "vanat" model a fost noul Phantom Coupe.

Limuzina celor de la Rolls Royce, Phantom, a fost inlocuita la Geneva cu un model ce are doua usi, 453 de CP (720 Nm) si este capabila de a atinge 250 de km/h, gratie motorului V12 de 6,75 litri, cu care este echipat.

"Desi pare ciudat, chiar daca au o limuzina cu 4 usi, 80% dintre clientii nostri conduc masinile ei insisi. Prin acest model, masina va fi mult mai usor de manevrat si va putea fi condusa de toti clientii nostri. Pretul de pornire pentru Phantom Coupe este de 650.000 de euro, fara taxe", a declarat directorul de comunicare al Rolls Royce Europa, Frank Tiemann.

Luxoasa sportiva va fi disponibila clientilor incepand cu vara anului 2008.

Un alt model ce a putut fi admirat de publicul prezent la Geneva a fost noua versiune a Veyron-ului celor de la Bugatti, schimbarile fiind de natura estetica si nu tehnica, ce poate fi achizitionata la pretul de 1,5 milioane de euro, fara taxe.

"Ne-au crescut cererile din partea clientilor pentru masini personalizate. Este mult mai mult decat o schimbare a imaginii unei masini, sunt modificari substantiale. Dupa cum vedeti,design-ul presupune o linie care incepe din exterior si se termina in interiorul masinii. Este o masina speciala", a spus purtatorul de cuvant al Bugatti Motors, Georges Keller.

Nici producatorul italian de automobile exotice nu a fost trecut cu privirea, cei de la Ferrari fiind prezenti la Salonul Auto cu modelul 612 Scaglietti, imaginea acestuia putand fi schimbata in functie de dorinta clientului.

"Acest model ofera clientilor nostri posibilitatea de a-si personaliza masina, si face parte din proiectul One to One. Poti alege diferite obiecte pe care le puteti vedea aici la atelierul de la Geneva pentru a face o masina unica", a declarat managerul departamentului de productie de la Ferrari, Andrea Ferrari.

Un alt celebru producator de automobile exotice a fost de asemenea prezent la Geneva, Lamborghini, cu noul Gallardo LP560-4, ce este capabil de a atinge 100 km/h in doar 3.7 secunde, viteza maxima fiind de 325 km/h, dar ceea ce surprinde este norma de poluare a masinii, aceasta avand emisii foarte reduse de CO2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Ești pasionat de lumea antreprenoriatului și vrei să afli secretele succesului de la persoane din domeniu? Participa la evenimentul organizat de Ziare.com “Antreprenoriatul Profesie vs...
#lamborghini, #gallardo, #rolls, #royce, #phantom, #coupe, #ferrari, #scagliati, #bugatti, #veyron , #stiri Ferrari