Oficial: Primul Ferrari hibrid se lanseaza in martie

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 16:31
666 citiri
Oficial: Primul Ferrari hibrid se lanseaza in martie

Ferrari 599 GTB Hybrid va vedea lumina zilei sub forma de concept la Geneva, in 2 martie. Acesta va fi primul model hibrid produs vreodata de italieni.

Luca di Montezemolo a confirmat astazi oficial faptul ca primul model hibrid al celor de la Ferrari va fi lansat in 2 martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Acesta va avea la baza versiunea clasica a lui Ferrari 599 GTB Fiorano.

Sistemul hibrid al lui Ferrari 599 GTB va fi similar cu cel al altor modele de acest gen si va utiliza baterii litiu-ion, inginerii italieni urmand sa implementeze un sistem de regenerare al energiei cinetice pierdute in mod normal la franare, care va functiona intr-un mod similar cu KERS-ul din Formula 1.

Inovatia absoluta va fi reprezentata de faptul ca modelul va dispune de doua motoare electrice, care vor functiona alternativ. Astfel, daca dintre motoare va transmite putere rotii din exteriorul virajelor, celalalt va aduna energia KERS de la roata din interiorul virajului. Cele doua motoare electrice si bateriile care le vor alimenta pa acestea vor fi amplasate in preajma puntii spate.

Pe langa sistemul hibrid, Ferrari 599 GTBHybrid va primi si un sistem start-stop, o alta premiera pentru un model al constructorului de la Maranello. Sistemul start-stop implementat pe 599 GTB ar trebui sa reduca semnificativ consumul de carburant si emisiile unitatii V12 a acestui model indeosebi in peisajul urban, lucru care ii va ajuta pe italieni sa reduca amprenta de carbon a marcii.

Continuarea pe Automarket.ro

#primul Ferrari hibrid, #Ferrari 599 GTB hibrid , #stiri Ferrari